Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volejbalistky Českých Budějovic stále nezaváhaly a nadále vládnou tabulce

Další hrací víkend nabídl divákům opět dvě prvoligová utkání. Na jih Čech přijel druhý tým tabulky z Rokycan. Jednalo se o kvalitnějšího soupeře, než byl přechozí Žižkov, ale i tak domácí „čůzy“ dokázaly s přehledem obhájit prvenství v tabulce a připsaly si dalších 6 bodů. 


Pátek 16. října 2015

Před prvním zápasem byla v domácím týmu dobrá a klidná nálada, která se přenesla do utkání. I přes soupeřův zastrašující křik ČEZ vlétl do zápasu odhodlaně a beze strachu. Hned v počátku prvního setu se celek hostí ze hry domácích rozklepal a došlo i na ostrá slova určená rozhodčímu, jež znamenala červenou kartu pro trenérku hostí. Toto gesto hostující družstvo značně rozladilo a nebylo schopno udržet krok s „čůzama“, které vyhrály úvodní sadu rozdílem šesti bodů. Nervozita Rokycany neopustila až do konce zápasu, ve dvou dalších setech si Budějce došly pro vítězství hladce 25:17, 25:16 a připsaly si tak další tři body do tabulky.

VK ČEZ České Budějovice - VK Rokycany 3:0 (19, 17, 16)

VK ČEZ České Budějovice: Kubíčková, Slabová, Kotlabová, Nejedlá, Švejdová, Makoňová - libero Tomanová. Střídaly Andrýsková, Sebroňová, Marková, Cimbálková. Trenér Milan Šimonek.


Sobota 17. října 2015

V ranním zápase došlo u domácích k mírnému slevení z tempa a daly tak více možností k prosazení se hostujícímu celku. I tak dokázaly domácí set urvat pro sebe nejtěsnějším možným rozdílem 25:23. Druhý set se odehrával v podobném tempu, do vítězného konce jej opět dotáhl tým Budějovic a k celkovému vítězství tak chyběl pouhý set. Ke smůle domácích došlo k zlepšení hry Rokycan. Přes veškerou snahu dotáhnout v koncovce náskok z úvodu setu, prohrály ženy set poměrem 21:25. Čtvrtý set opět režíroval hru domácí tým, od začátku byl znatelně lepší a povolil soupeři jen 12 bodů.

VK ČEZ České Budějovice - VK Rokycany 3:1 (23, 21, -21, 12)

VK České Budějovice: Kubíčková, Slabová, Marková, Kotlabová, Švejdová, Cimbálková - libero Tomanová. Střídaly Nejedlá, Andrýsková, Sebroňová. Trenér Milan Šimonek.

Vstup do nové sezony se ziskem šesti bodů lze zhodnotit velmi kladně. Doufejme, že i nadále budou hráčky Budějc těšit své fanoušky stejně pohledným volejbalem a že fanoušků bude stále přibývat.

Oporou celému týmu, stejně jako ve dvou předchozích zápasech, byla z lavičky nehrající kapitánka Jiřina Karvánková, která je bohužel po výronu kotníku. Všichni doufají v její brzké uzdravení a návrat na palubovku. Snad tomu tak bude už příští týdenm kdy ČEZ sehraje první „venkovní“ zápasy. Na programu je budějcké derby „čůzy“ proti Pedáku. Páté kolo se odehraje v pátek 23. října v 17 hodin v hale Na Sádkách, šesté kolo se odehraje na stejném místě v sobotu 24. října v 10 hodin. Utkání bude jistě emočně velice vypjaté, bude se hrát o volejbalovou nadvládu ve městě.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky České Budějovice, Rokycany, ČEZ, Česko, Žižkov, VK Jihostroj České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky Českých Budějovic stále nezaváhaly a nadále vládnou tabulce  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.