Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brazilec Daniel de Souza Maciel novým univerzálem Jihostroje!

Hledání skončilo. Českobudějovický volejbalový klub má ode dneška ve svém kádru nového univerzála. Posílit Jihostroj přichází sedmadvacetiletý Brazilec Daniel de Souza Maciel. Téměř dvoumetrový hráč přestupuje z estonského klubu TTÜ Tallinn, se kterým skončil v posledním ročníku baltské ligy na třetím místě.

Rodák z Belo Horizonte už získal na svých volejbalových štacích hodně zkušeností. Kariéru zahájil ve svém rodném městě, respektive v klubu vojenské policie. Následovalo několik angažmá po Brazílii, než se poprvé vydal do jiné země. V sezóně 2010/2011 nastupoval za egyptský Smouha Sporting Club.

Pokračoval dvouletým působením v Evropě, konkrétně ve Francii. Rok odehrál za Toulouse, následně si ho vyhlédlo Nancy, kde ale rovněž strávil pouhý jeden ročník. Předminulou sezonu už zase působil v Brazílii. Poslední ročník zkusil štěstí v Estonsku, kde hrál za univerzitní TTÜ Tallinn, za nějž bojoval i ve Vyzývacím poháru.

„Od začátku jsme měli vyhlédnuto až pět hráčů ze zahraničí, dva tu byli na zkoušku, s jedním jsme byli spokojeni, se druhým ne. Nakonec vyšel příchod Daniela z Brazílie,“ říká trenér Jihostroje Jan Svoboda. V Českých Budějovicích podstupovali testy Argentinec Bruno Romanutti a Nizozemec Sjoerd Hoogendoorn.

„Jeho síla je v tom, že je komplexním hráčem. Teď dohrává soutěž v Číně, takže jsme měli možnost sledovat poslední zápasy. Viděli jsme jich hodně a řekl bych, že jde o dobrého volejbalistu. Připojit by se měl k týmu hned na začátku, tedy někdy kolem poloviny srpna,“ upřesňuje Svoboda.

Při smeči vyskočí Daniel de Souza Maciel podle oficiálních stránek CEV 350 centimetrů, na bloku 321 centimetrů.

Daniel de Souza Maciel

narozen: 19. 4. 1988
státní příslušnost: Brazílie
výška: 195 cm
váha: 92 kg
smečařský dosah: 350 cm
blokařský dosah: 321 cm

Foto: CEV.lu

Štítky Jihostroj, Tallinn, Brazílie, Jan Svoboda, Smouha, Evropa, Francie, Estonsko, Toulouse, Nancy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brazilec Daniel de Souza Maciel novým univerzálem Jihostroje!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.