Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Lize mistrů jsme trošku skromnější, říká trenér Jihostroje Dvořák

Volejbalistům Jihostroje tento týden skončily prázdniny. Klub čeká v letošní sezoně kromě UNIQA extraligy, Českého poháru také Liga mistrů. Hráči už se včera sešli, chyběl jen nahrávač Miguel De Amo a Peter Ondrovič, kteří oba plní reprezentační povinnosti. Kromě velmi oblíbeného vážení a cvičení se seznámili i s novými posilami. Těmi jsou smečař Martin Mechkarov, nahrávač Ondřej Piskáček a další úderná síla Marek Zmrhal.

„V Budějcích se mi líbí a město jsem měl vždycky rád. S většinou kluků se znám a uvidíme, jak spolu budeme fungovat. Myslím si, že nějaké pikantní věci spolu ještě zažijeme,“ řekl dnes nový hráč Jihostroje Marek Zmrhal, který přišel po tříletém působení v Karlovarsku.

Souboj v Lize mistrů pro něj nebude žádnou premiérou. „Zažil jsem to už loni ve Varech, ačkoliv jsme měli šílenou skupinu, tak doufám, že letos dostaneme trošku snesitelnější a že se aspoň o nějaký bod porveme. Očekávám, že budeme hrát stejně jako hrál Jihostroj poslední dekádu, takže boj o ty nejvyšší příčky plus Liga mistrů, kde doufám, že uhrajeme nějaký výsledek. Na Ligu mistrů se těším,“ dodal Zmrhal.

Klub čeká kromě Ligy mistrů také Český pohár a UNIQA extraliga. „V Lize mistrů jsme trošku skromnější. Je to soutěž dvaceti nejlepších mužstev v Evropě. Takže je to spíš o získávání zkušeností a o tom překvapit soupeře v domácím prostředí pěkným výkonem, popřípadě urvat nějaký ten set. Kdyby se povedlo něco víc, tak by to byl trošku zázrak. Chceme divákům předvést, že jsme alespoň v domácím prostředí konkurenceschopni,“ popsal trenér René Dvořák.

Jihostroj by se rád celou sezonu pohyboval na špici tabulky UNIQA extraligy, aby si vytvořil co nejlepší pozici pro play-off. Rozhodně ale nepůjde o jednoduchou záležitost. „Cíl prozatím nevím. Ještě jsem nemluvil s prezidentem klubu, ale domnívám se, že bude stejný jako loni, a to dostat se do finále extraligy. K tomu nás čeká ještě obhajoba Českého poháru. Na určitých postech se změnilo mužstvo, takže nevíme jak si to sedne a hlavně posílila družstva jako je Liberec, Karlovy Vary, Kladno,“ řekl Dvořák.  

Dobrou zprávou je, že volejbalisté by první tři zápasy Ligy mistrů mohli odehrát ve sportovce. „Byly nám uděleny nějaké výjimky. Rozhodnutí zatím není konečné, ale vypadá to, že je to na dobré cestě a tři zápasy základní skupiny Ligy mistrů bychom mohli ve sportovní hale odehrát, což je pro nás skvělá zpráva,“ dodal trenér.  

Liga mistrů začíná na začátku prosince. „Hráče teď v následujících týdnech čeká více fyzické kondice, hodně posilovny nebo například kardio cvičení doplněné volejbalem,“ řekl trenér těsně před „velmi oblíbeným“ vážením.

Od září se kluci začnou intenzivněji připravovat v hale. Trenér je přesvědčen, že na první zápas extraligy, který Jihostroj odehraje 5. října na hřišti soupeře (Odolena Voda), budou kluci slušně připraveni. První domácí zápas proběhne 12. října, kdy Jihostroj přivítá Příbram. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihostroj, Liga mistrů, zápas, České Budějovice, Liga mistrů UEFA, trenér, Česká volejbalová extraliga mužů, Český pohár, Peter Ondrovič, FC Slovan Liberec, 1. FK Příbram, SK Kladno

V Lize mistrů jsme trošku skromnější, říká trenér Jihostroje Dvořák  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.