Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj by mohl hrát ligu mistrů ve Sportovce. V řešení jsou mobilní tribuny

Volejbalová Liga mistrů se nezadržitelně blíží, kde ale bude Jihostroj hrát, je zatím ve hvězdách. Podmínky pro místo, kde se zápasy odehrají, jsou přísné. Jedním z kritérií je kapacita tří tisíc míst k sezení, a to budějcká sportovka nesplňuje. Ze hry vypadla i možnost hrát na zimáku.

Volejbalový klub operoval i s možností hrát v Budvar aréně. „Na zimním stadionu je problém v tom, že v ty dny, kdy se hrají zápasy Ligy mistrů, hraje i Motor. Zimní stadion není Multifunkční hala a přestavit ho na volejbalové hřiště je problém. Rozhodně to není otázka dvou hodin, aby byl zimák připraven na volejbalový zápas,“ popisuje náměstek primátora Ivo Moravec. Problém ale není jen v zápasech, které by se překrývaly. Nevyhovuje zázemí a celkové podmínky pro volejbalisty také nejsou vhodné. Vytopit zimák na regulérní teplotu totiž není dost dobře možné.

„Na jednání, které proběhlo, je dohoda s volejbalisty, že se pokusí s Mezinárodní volejbalovou federací vyjednat výjimku. Ve stávající hale se udělá nové osvětlení a přibude i mobilní tribuna,“ dodal Moravec.

Klub zatím o mobilních tribunách, které by zvýšily kapacitu míst na sezení, neví. „Příslib mobilních tribun jsme od města zatím neobdrželi. Pokud by to opravdu tak bylo, byli bychom rádi. Na konci minulého týdne jsme posílali oficiální přihlášku do Ligy mistrů a společně s Českým volejbalovým svazem se snažíme nějakým způsobem lobovat za to, abychom v hale hrát mohli,“ řekl manažer Jihostroje Robert Mifka.

Pokud by nevyšla ani varianta Sportovní haly, museli by se volejbalisté přesunout jinam. S největší pravděpodobností do jiného kraje. Žádná sportovka na jihu totiž dané parametry nesplňuje. Podle Moravce je ale v zájmu města, aby se zápasy odehrály v Budějcích a Jihostroj mohl využít výhodu domácího prostředí. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihostroj, Liga mistrů, volejbal, Liga mistrů UEFA, Ivo Moravec, volejbalista, VK Jihostroj České Budějovice, Budvar aréna, Mezinárodní volejbalová federace, Český volejbalový svaz, Robert Mifka

Jihostroj by mohl hrát ligu mistrů ve Sportovce. V řešení jsou mobilní tribuny  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.