Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Hejtmanka pogratulovala Jihostroji a Dynamu za úspěšnou sezonu

Hejtmanka Ivana Stráská dnes přijala fotbalisty Dynama a volejbalisty Jihostroje. Důvodem bylo poděkování sportovcům za úspěšnou sezonu. Konkrétně zisk jubilejního 10. mistrovského titulu pro Jihostroj a postup Dynama do I. ligy.

 „Moje dětství provázel fotbal. Strávila jsem ho v kočáře na fotbalovém hřišti. Můj táta fotbal hrál a mě hlídal pes. Když se v Milevsku stavěl stadion a tribuna, tak jsem jako dítko školou povinné chodila se džbánem pro pivo. Co se týče volejbalu, to mě provázelo celé mládí. Říká se třikrát a dost a Jihostroj dosáhl hned desítky. Vždy budeme sport podporovat. Doufám, že někdo v Budějcích postaví i tréninkový stadion,“ řekla hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Kraj letos do sportu investoval sto milionů korun. Jde o historicky nejvyšší částku v jižních Čechách. „Když se řekne Jihostroj volejbal, tak každý ví, že jsou to Budějce. Jsem na to hrdý a děkuji za to, že jste. Stejně tak i Dynamo. I kdybyste spadli dolu nic se neděje, protože vy si ten titul vykopete za pár let zpátky,“ povzbudil sportovce krajský radní Antonín Krák.

K financím, které jsou do sportu věnovány, se vyjádřil i prezident volejbalového klubu Jan Diviš. „Chci říct, že z těch sto milionů za námi jde zatím 300 tisíc. Budeme doufat v lepší časy. Podpora nás těší a děkujeme, že za námi stojíte,“ uvedl.

To, že je sport na pořadu dne Stráská potvrdila. „Sport na jihu Čech samozřejmě sleduji. A sledují jej i mí kolegové náměstci a radní. Takže i kdybych nechtěla, tak se během pravidelných pondělních porad vedení od nich dozvím vše, co se tu kolem sportu děje. S nadsázkou bych mohla říct, že je to náš takový neoficiální bod číslo jedna,“ řekla s úsměvem Stráská, která dostala od hráčů Dynama dres.

Liga mistrů v budějcké staré hale s otazníkem

Kapitán Jihostroje Radek Mach se na setkání dostavil i s mistrovským pohárem. V nové sezoně se bude těšit na Ligu mistrů ve volejbale, jíž by se klub měl zúčastnit. „Bude to svátek pro nás i naše věrné diváky. Jen doufám, že nám povolí zápasy této prestižní soutěže odehrát v naší staré českobudějovické hale, která, bohužel, úplně nevyhovuje. Ale třeba dostaneme výjimku. Fanoušci by asi nebyli příliš nadšení, kdyby za námi museli cestovat mimo město,“ sdělil Mach.

Kapitán Dynama se zase nemůže dočkat startu I. ligy. „Konečně se nám splnil vytoužený návrat. Věřím, že budeme konkurenceschopní a v I. lize zůstaneme i po sezoně 2019 až 2020. Na trenérech je, aby tým vhodně doplnili, a určitě nám to bude šlapat,“ uvedl Pavel Novák.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Dynamo, Jihostroj, kraj, poděkování, sezona, SK Dynamo České Budějovice, Ivana Stráská, volejbal, sport, Liga mistrů UEFA, Radek Mach, České Budějovice, Jihočeský kraj, Milevsko

FOTO: Hejtmanka pogratulovala Jihostroji a Dynamu za úspěšnou sezonu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.