Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Jihostroj rozmetal Liberec a ujímá se vedení série

Zaplněná Sportovní hala dnes sledovala první utkání mezi budějckým Jihostrojem a libereckou Duklou. Výkony obou týmů byly téměř celou hru vyrovnané. Jihostroj ale dokázal vždy o kousek přidat. Jihostroj skvěle řízen španělským nahrávačem De Amem, který i výborně podával, porazil na domácí palubovce libereckou Duklu 3:0 po setech 25:19, 25:21 a 25:22. Série hraná na tři vítězné zápasy pokračuje v úterý na severu Čech.

"Bylo to sebevědomé, i když v začátcích setů byla vidět nervozita. Výborně jsme bránili a nedali Liberci nic zadarmo. Základem je, že jsme si dobře přihráli, ale bude to ještě těžký boj," řekl trenér Jihostroje René Dvořák v České televizi.

Dukle se v prvním setu vůbec nedařil servis, což dokumentuje fakt, že hvězdný Štokr netrefil ani jedno ze svých tří podání. Budějovičtí odskočili do výraznějšího vedení na 12:9, které jistě kontrolovali a v koncovce ještě navýšili.

"Netrefili jsme se do servisu, hlavně hráči, kteří to měli solit. A třikrát jsme byli na bloku v síti, tenhle set nám utekl hlavně tam," hodnotil kapitán Dukly Správka." Musíme se zklidnit," dodal.

Dukle se to v úvodu druhé sady chvilku dařilo. Uspěla dvakrát na bloku, servis začal dělat Budějovicím problém a Liberec vedl 9:5. Oba trenéři vyměnili zkušené univerzály za mladé, Indru za Štokra a Šotolu za Křesťana. Dukla pak ještě vedla 18:15, ale poté přišla chvíle nahrávače Budějovic De Ama, kterému se povedla na servisu šňůra šesti bodů a druhý set rozhodl. "Snažil jsem se přitlačit, protože do té doby neměli moc práce," řekl De Amo.

Ve třetím setu znovu jako první odskočil Liberec a vedl o tři body 9:6, ale domácí srovnali na 10:10, o což se zasloužil hlavně kapitán Jihočechů blokař Mach, s třinácti body nejvíce bodující hráč zápasu. Přesnější Budějovice vedly 19:15, Dukla sice snížila na rozdíl bodu, ale závěr opět patřil domácím. "Každá výhra doma je důležitá. Když vyhrajeme doma všechno, budeme šampiony," uvedl De Amo.

"Zápas jsme ztratili, protože jsme nevyužili příležitosti, ty jsme neodútočili. Tam se to lámalo. Musíme zlepšit všechno," řekl kouč Dukly Michal Nekola.

Jihostroj - Liberec 3:0 (19, 21, 22)

Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Čas: 85 min. Diváci: 2530.

Jihostroj: Michálek 10, Mach 13, Křesťan 7, Staples 11, Todua 2, De Amo 4, libero Kryštof - Šotola 5, Fila. Trenér: Dvořák.

Liberec: Pietruczuk 9, Leikep 6, Štokr 9, Grut 12, Veselý 6, Biernat 1, libero Kopáček a Kunc - Indra 5, Správka, Holubec, Srb 1. Trenér: Nekola.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihostroj, Dukla, České Budějovice, Liberec, volejbal, extraliga, Česko, Michal Nekola, Česká televize

VIDEO: Jihostroj rozmetal Liberec a ujímá se vedení série  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.