Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj na domácí palubovce rozmetal Ostravu

Státní hymnou odstartovalo první semifinálové utkání na jihu Čech. Natěšení budějovičtí fanoušci zaplnili Sportovní halu a očekávali velkou bitvu. Jihostroj jako vítěz základní části mnoho domácích utkání neprohrál, ale byli to právě Severočeši, kteří v českobudějovické hale vyhráli 3:0.

Klid v úvodu do domácích řad vnesl svými esy Křesťan a získal tříbodové vedení. Hra Jihostroje se opírala především o kvalitní obranu. Na síti vystavěli hráz Todua, Mach i Staples a v poli číhal velmi pozorný Kryštof. Ostravští se v prvním setu rozkoukávali, nedařilo se jim podání ani útok do připravené jihočeské obrany.

Druhý set začala lépe Ostrava. Hned ze začátku setu se ujala čtyřbodového vedení. Za stavu 7:4 pro ostravský tým přišla poprvé v zápase na řadu i challenge a pomohla týmu trenéra Václavíka udržet výraznější vedení. Budějovice poprvé srovnaly za stavu 13:13. Od té doby se týmy přetahovaly o každý bod. Domácí se ujali vedení 23:19 díky výborným servisům Filipa Křesťana, který set už dopodával.

Třetí set začal naopak skvěle Jihostroj. České Budějovice po celý zápas výborně přihrávaly, i proto mohl De Amo kombinovat a rozhazovat své nahrávky po celé síti. Ve třetím setu se ostravský trenér pokusil změnit styl hry střídáním nahrávače, ale rozjetý jihočeský stroj už zastavit nedokázal.

České Budějovice zaslouženě získaly první vítězství v semifinálové sérii. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Filip Křesťan.

VK Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:0 (16, 19, 18)

Rozhodčí: Kořenek J. ,Gall J. Počet diváků: 1790

Jihostroj: De Amo, Michálek, Mach, Křesťan, Staples, Todua, libero Kryštof. Střídali: Šotola, Kupilík, Kraffer.

Ostrava: David, Podlesny, Janků, Sedláček, Dvořák, Menner, libero Sobczak. Střídali: Kotas, Vancl, Beal, Štefko.

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Ostrava, Filip Křesťan, Česko, České Budějovice, Jihostroj, Volejbalový klub Ostrava

Jihostroj na domácí palubovce rozmetal Ostravu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.