Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hala se o dva až tři roky posouvá. Vnímám to jako velký krok zpět, říká manažer volejbalistů Mifka

O novou halu stáli hlavně budějčtí volejbalisté. Ta současná totiž neodpovídá požadavkům pro mezinárodní zápasy. V pondělí se ale jejich sen rozplynul, a volejbalisté se minimálně dva až tři roky nové haly nedočkají. Je to špatná zpráva pro sportovce a velký krok zpět, říká manažer Jihostroje Robert Mifka.

O zastavení projektu rozhodli zastupitelé na svém pondělním jednání. Primátor Jiří Svoboda včera oznámil, že stavba nové haly se o dva až tři roky posune. „Projekt multifunkčního centra se posune v řádu let. Koaliční partneři se shodli, že novou halu chtějí, ale ne v podobě, v jaké měla být," uvedl Svoboda. Zároveň nevyloučil variantu, kdy by hala stála na jiném místě než na Dlouhé louce, nebo by fungovalo multifunkční centrum a současná sportovní hala dohromady.

ČTĚTE TAKÉ: Projekt haly je mrtvý, tvrdí primátor. Multifunkční centrum se ani letos stavět nebude 

Největší ranou jsou novinky kolem Sportovky pravděpodobně pro volejbalisty. Ti totiž byli hlavními iniciátory nového centra. „Vím, že byl odvolán náměstek pan Konečný. Nevím o tom, že by byl na pondělním zastupitelstvu projekt Miltifunkčního centra Dlouhá louka oficiálně zastaven, tedy zrušena již vypsaná soutěž na dodavatele stavby. Nejspíš se tak ale stane a pak mě samozřejmě bude mrzet, že nejen my volejbalisté, ale i ostatní sportovci a sportovní fanoušci přijdou o možnost mít v brzku moderní  a důstojný sportovní stánek, který si jistě zaslouží. V kontextu těch posledních X let marného snažení o realizaci nové sportovní haly to tedy vnímám jako špatnou zprávu pro nás sportovce a velký krok zpět,“ řekl manažer volejbalového klubu Robert Mifka.

Nová hala mohla být pro volejbalisty šancí na marketingový, ale i sportovní posun. „Moderní sportovní zázemí je jedním z předpokladů, abychom mohli být sportovně konkurenceschopní třeba i na mapě volejbalové Evropy, což je dlouhodobě naším velkým snem. Za stávající situace bude velmi složité významněji se posunout například i z hlediska marketingového, na čemž je přímo závislá i stránka sportovní,“ upozornil manažer.

ČTĚTE TAKÉ: Konečná pro Konečného. Zastupitelé odvolali náměstka pro dopravu 

Na případnou diskuzi jsou volejbalisté připraveni, momentálně ale podle Mifky radnice řeší úplně jiná témata. „Jednat na téma nová sportovní hala jsme z pozice jednoho z nejúspěšnějších sportovních klubů ve městě samozřejmě připraveni vždy, ale obávám se, že události posledních dní svědčí spíše o tom, že momentálně je na českobudějovické radnici tématem dne něco jiného,“ uzavřel Mifka.

Primátor Svoboda včera nastínil, že se nyní bude hledat varianta, která bude schůdná pro všechny koaliční partnery. „Začínáme prakticky na čisté louce. Pravděpodobně si necháme udělat studii na nový projekt. Musíme si potom případně najít zdroje na stavbu v rozpočtech na příští roky a zároveň celou záležitost dostatečně projednat s občany, aby nevznikaly spory jako nyní," řekl.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Sportovní hala, Multifunkční centrum Dlouhá louka, zastupitelstvo, Jihostroj, volejbal, volejbalista, Robert Mifka, projekt, VK Jihostroj České Budějovice, Jiří Svoboda, louka, Evropa

Hala se o dva až tři roky posouvá. Vnímám to jako velký krok zpět, říká manažer volejbalistů Mifka  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.