Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj postupuje po dramatickém zápase do semifinále

Jihostroj České Budějovice mohl v souboji s Ústím nad Labem rozhodnout čtvrtfinálovou sérii již ve třetím utkání v domácím prostředí. Oba předchozí zápasy se vyvíjely podle papírových předpokladů a ukázaly kvalitu vítěze základní části. Ten dnešní byl však mnohem dramatičtější.

Severočeši nepřijeli odevzdat svou kůži zadarmo. V prvním setu překvapili domácí bojovným výkonem, tvrdými údery vynikal především univerzál Kramár. Jihostroj začal trochu nervózně, nezachytil úvodní nápor hostů, a tak Ústí získalo poměrně nečekaně úvodní set v utkání.

Domácí hráče prohraný set zdravě naštval. Trenér Dvořák poslal na palubovku zkušenějšího Křesťana a bijce Toduu a Jihostroj v kvapíkovém tempu srovnal stav setů na 1:1.

Ve třetím dějství Českobudějovičtí hnaní bouřlivou atmosférou ve Sportovní hale rychle utekli až na 22:12. Pak se hostům podařilo skóre částečně srovnat, větší drama ale domácí nepřipustili. Druhý set vyhráli poměrem 25:21.

Čtvrtý set patřil Filipu Křesťanovi. Rozehrál se k výbornému výkonu, smečoval ze všech pozic a dotáhl svůj tým k vítězství a tím pádem i do semifinále.

VK Jihostroj České Budějovice – SKV Ústí nad Labem 3:1 (-21, 12, 21, 17)

Rozhodčí: Činátl R., Rychlík D., Počet diváků: 1100, 

Domácí: Mach, Šotola, Staples, Ondrovič, De Amo, Michálek, libero Kryštof. Střídali: Křesťan, Todua, Fila, Kraffer, Kupilík,

Hosté: Willyam Da Silva, Wilson, Kramar, Koci, Tibitanzl, Bartůněk L., libero Kořínek. Střídali: Šulava, Průcha

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, Jihostroj, zápas, Ústí nad Labem, České Budějovice, Filip Křesťan, semifinále, SK Volejbal Ústí nad Labem

Jihostroj postupuje po dramatickém zápase do semifinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.