Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj smetl Kladno a po osmi letech zvítězil v souboji o Český pohár

Po dlouhých osmi letech se volejbalisté Jihostroje těší z titulu v Českém poháru. Po včerejším zápase, ve kterém porazili Duklu Liberec, dnes smetli Kladno. Nejlepším hráčem se stal Filip Křesťan, který dosáhl na 16 bodů.

„Myslím, že rozhodl náš servis a plnili jsme výborně taktické pokyny a naprosto koncentrovaně hráli v obraně," řekl trenér vítězů René Dvořák České televizi. „Je to závazek do play off a rádi bychom pokračovali v trendu téhle dobré hry."

V semifinále vydřel Jihostroj postup v pěti setech přes Liberec a ve finále soustředěným výkonem zničil Kladno. Šestnácti body se na výhře podílel univerzál Filip Křesťan, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Předloni Křesťan vyhrál pohár s Kladnem a nyní se radoval v dresu Budějovic. „Možná to není intenzivní jako předloni, ale každá medaile se počítá. Málokdo má doma dvě pohárové výhry," řekl jednatřicetiletý hráč.

V první setu odskočili volejbalisté Českých Budějovic při podání blokaře Macha do vedení 17:13 a náskok navýšili na konečných pět bodů. „Zaostávali jsme v útoku, moc jsme se neprosazovali. Musíme být odvážnější," řekl kladenský kapitán Tomáš Hýský.

I ve druhé sadě se skóre přelévalo na obě strany a Budějovice zvládly lépe koncovku, v které prohrávaly 16:18, ale otočily na 23:19. „Trpělivě čekáme na jejich chyby, a to se nám daří," řekl Křesťan po zisku druhého setu. Ve třetím Budějovice dominovaly od stavu 12:12 a získaly první pohárový triumf od roku 2011.

„Byli jsme prostě horší. V prvních dvou setech jsem se zarazili v jednom postavení a třetí už byl v moci Jihostroje," řekl trenér Kladna Milan Fortuník.

VK Jihostroj České Budějovice - Kladno volejbal cz (25:20, 25:22, 25:16)

Rozhodčí: Tomáš Fink, Martin Hudík, Diváci: 800

České Budějovice: Todua, De Amo, Michálek, Mach, Křesťan, Staples, libero Kryštof. Střídali:Kupilík, Šotola

Kladno: Baranov, Hýský, Zajíček, Habr, Vemič, Sobotka, libero Moník. Střídal: Marel

Štítky volejbal, Český pohár, výhra, Kladno, Jihostroj, Filip Křesťan, České Budějovice, Dukla Liberec, Česká televize, Tomáš Hýský, Liberec

Jihostroj smetl Kladno a po osmi letech zvítězil v souboji o Český pohár  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.