Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj veze vybojované tři body z Odoleny Vody

V dohrávce 14. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů přivítalo domácí AERO Odolena Voda tým VK Jihostroj České Budějovice. Domácí AERO vedlo ve třetím setu v koncovce 23:19 a sahalo po bodovém zisku, bohužel pro něj se hosté dostali do hry při podání Macha a sami se ujali vedení. Prohraná koncovka poznamenala domácí hráče a poslední set už patřil hostům, kteří tak vyhráli celkově 3:1 a odvezli si všechny tři body.

Úvod utkání byl z obou stran vyrovnaný, hosté byli v mírném dvoubodovém vedení. AERO si vzalo vedení na svou stranu v polovině setu. Před koncovkou se domácí dostali k vedení o čtyři body a set tímto rozdílem také skončil. AERO vedlo 1:0.

I do druhého setu se vstoupilo vyrovnaně a oba týmy se střídaly ve vedení. AERO se pak dostalo do dvoubodového vedení, které drželo. Před koncovkou setu se hosté dokázali dostat nejen na dostřel, ale také sami do tříbodového vedení. Set se doztrátoval ke spokojenosti hostů, kteří tak srovnali na 1:1.

Do třetího setu domácí vlétli s velkou chutí a rychle vedli o šest bodů 8:2. Domácí tvrdě podávali a hosté museli domácí brzdit oddechovým časem. Domácí si drželi vysoký náskok a vedli ještě 21:14. Ani to bohužel pro domácí nestačilo a Budějovičtí začali stahovat bod za bodem a bylo srovnáno při stavu 23:23. Domácí měli ještě dva setbally, ale ani jeden nedokázalo proměnit. To naopak hosté druhý ano a vedli tak sami 2:1.

Čtvrtý set byl v režii hostů, kteří od začátku navázali na předešlou koncovku. Domácí bojovností v polovině setu drželi krok, ale konec zápasu byl pod taktovkou Jihostroje. Ten tak vyhrát celkově 3:1 a odvezl si všechny tři body do tabulky. Domácí byli více než vyrovnaným soupeřem, nicméně do tabulky si připsali prohru. V hale znovu, jako už tradičně, panovala skvělá atmosféra, za což divákům děkujeme.

AERO Odolena Voda – VK Jihostroj České Budějovice 1:3 (25:21, 22:25, 26:28, 16:25)

Domácí: Vanags, Gear, Russell, Hladík, Walsh, Viiber, libero Hadrava. Střídal: Vachoušek

Hosté: De Amo, Michálek, Mach, Křesťan, Kraffer, Todua, libero Kryštof. Střídali: Fila, Ondrovič, Staples, Kupilík

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky volejbal, Jihostroj, zápas, výhra, Odolena Voda, VK Jihostroj České Budějovice, Aero Odolena Voda, Česká volejbalová extraliga mužů

Jihostroj veze vybojované tři body z Odoleny Vody  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.