Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj doma ukázal, proč je první v tabulce

Budějcká sportovní hala zaplněná až po strop hostila dlouho očekávaný šlágr a ten diváky určitě nezklamal. Od začátku viděli napínavé výměny na obou stranách, v koncovkách však většinou byli šťastnější domácí, po zásluze vyhráli 3:1 a potvrdili tak první místo v tabulce.

Od prvních výměn se hrál v Budějovicích volejbal jako řemen. Lehce navrch měli Západočeši, zejména Rejlek potvrzoval své výsadní postavení mezi univerzály. Ohromnou motivaci měli především Ondřej Hudeček a Marek Beer v dresu Karlovarska, kteří právě v jihočeské metropoli volejbalově vyrostli.

Z počátku úvodního setu Budějovice tahaly za kratší konec provazu, pak se jim podařilo srovnat (15:15) a několika ráznými údery si vydřely dvoubodový náskok. Ten se jim podařilo uhájit až do konce setu, když poslední míč hosté zahráli do autu.

Trenéři Dvořák i Novák nechali na palubovce základní sestavy a druhý set začal opět ve velkém tempu. Nahrávači obou celků De Amo a Van Haarlem vymýšleli, jak nejlépe by přelstili bloky soupeře. Hrály se volejbalové šachy. Diváci byli nadšení z krásných výměn, které stále častěji úspěšně zakončoval domácí univerzál Filip Křesťan. Když přidal i body z podání, bylo o osudu druhé sady prakticky rozhodnuto. Na závěr se ještě blýsknul esem Max Staples.

Jak předchozí set skončil, tak třetí začal – Křesťan eso! Domácím všechno vycházelo, vedli už 11:8. Pak se jejich strojová hra zadřela při podání Van Haarlema a Karlovarsko rázem vedlo 15:11. Dvořák poslal na palubovku Kupilíka se Šotolou, ale zkušené karlovarské borce změna nezaskočila a koncovku třetího setu uhájili pro sebe.

Čtvrté dějství zahájili lépe hosté. Jihočeši ale navyšovali tlak, znovu bezchybně přihrávali a De Amo mohl připravovat smečařům skvělé pozice k zakončení. Diváci mohli sledovat koncert v podání hráčů Jihostroje, kteří znovu potvrdili, že z Budějovic se body často nevozí! Poslední utkání v letošním roce vyhrály České Budějovice nad Karlovarskem 3:1.

VK Jihostroj České Budějovice – VK ČEZ Karlovarsko 3:1 (22, 16, -21, 15)

Jihostroj: Kraffer, Todua, De Amo, Michálek, Mach, Křesťan, libero Kryštof. Střídali: Staples, Šotola, Kupilík,

ČEZ Karlovarsko: Hudeček, Patočka, Rejlek, Zmrhal, Beer, Van Haarlem, libero: Pfeffer. Střídali: Penrose, Vašina, Džavoronok,

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Budějce, Jihostroj, volejbal, sport, České Budějovice, Karlovarský kraj, Marek Beer, Ondřej Hudeček, ČEZ, Max Staples, Filip Křesťan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj doma ukázal, proč je první v tabulce  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.