Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj si pohlídal zápas s Příbramí, doma vyhrál derby

Diváci v jihočeské metropoli viděli dva vyrovnané sety, ve kterých si domácí vždy pohlídali koncovku. Ve třetí sadě se již ukázala převaha Jihostroje, který tak potvrdil, že v letošní sezóně platí: „Můj dům, můj hrad.“

V utkání, které bývá v extralize označováno jako derby, na sebe narazili tradiční rivalové. Na jih Čech přijela Příbram, která především v play off dokáže často Jihočechy pořádně potrápit. V jejím dresu také nastupují dva bývalí hráči Jihostroje, Martin Böhm a David Juračka, o to víc byl zápas pro budějovické fanoušky atraktivnější.

Příbramští začali velmi dobře. Vůbec si nepřipouštěli, že Jihostroj je vedoucím celkem extraligy. Nahrávač Dolgopolov využíval především služeb univerzála Lecha a ten přidával jeden bod za druhým. Hosté si udržovali dvoubodový náskok (17:15), pak se blýskl v těžké pozici Kraffer, Beau chyboval na středu sítě a rázem Budějovice vedly. Zkažené podání střídajícího Sudy set ukončilo.

I ve druhém dějství se hrálo podle stejných not. Rozsmečoval se příbramský Böhm, Lech přidal k útokům i výborný servis a hosté vedli 11:8. Druhá část setu ale opět patřila Jihočechům. Diváci aplaudovali Šotolovi, který útočil z ohromné výšky, chytrostí se v útoku prezentovali Michálek s Krafferem. Ten také druhý set ukončil typickou smečí o bloky.

De Amo, budějovický nahrávač, vzal režii třetího setu do svých rukou. Ukázal, že umí nejen skvěle distribuovat balony spoluhráčům, ale přidal i přímé body z podání. Jihostroj se rozjel a ani střídání na straně Příbrami už jej nedokázala zastavit. Mečbol pro domácí „zařídil“ zkaženým podáním Wawrzynczyk.

 

VK Jihostroj České Budějovice – VK Euro Sitex Příbram 3:0 (21, 22, 20)

Jihostroj: De Amo, Michálek, Mach, Šotola, Kraffer, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Křesťan, Kupilík, Fila.

Příbram: Böhm, Mikulenka, Dolgopolov, Wawrzynczyk, Graham, Lech, libero Juračka. Střídali: Rosenbaum, Kuchař, Suda, Trojanowicz, Hulpach.

Autoři | Foto Petr Lundák

Štítky Budějce, Jihostroj, volejbal, sport, Příbram, Martin Böhm (Politiker), Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj si pohlídal zápas s Příbramí, doma vyhrál derby  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.