Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj vyhrál dramatickou bitvu proti Dukle

Úplně nabitá Sportovní hala viděla krásnou volejbalovou bitvu. První dva sety rozhodovaly dramatické koncovky, až ten třetí skončil jiným než dvoubodovým rozdílem. Dukla výborně bránila a obrátila vývoj utkání ve svůj prospěch.

Na utkání kola se těšili diváci v Českých Budějovicích. Volejbalisté Jihostroje se s Libercem (v nové sezoně zde působí i odchovanec Jihostroje Petr Šulista) střetli loni v boji o bronzové medaile a rozhodně měli Dukle co vracet.

V prvním setu to byla přetahovaná o každý bod. Oba týmy začaly velmi soustředěně, dominovaly hlavně obrany. Jihostroj při podání Kraffera odskočil na 16:14, ale hosté znovu dotáhli. Dvě chyby v útoku domácích (Michálek, Šotola) znamenaly první setbol pro Duklu. Nakonec nervy drásající koncovku, kdy domácí odvraceli tři setboly a proměnili až svůj sedmý, získal pro sebe úspěšným blokem Jihostroj.

Velmi vyrovnaná bitva byla k vidění i ve druhém dějství. Jihostroj si vypracoval náskok 24:21, ale své šance nevyužil a ze zisku setu se tentokrát radoval hostující Liberec.

Také úvod třetího setu byl jako přes kopírák. Jihostroj měl lehce navrch, ale Dukla i díky Štokrovi a Šulistovi držela krok. V průběhu se po delší době opět na bloku představil kapitán domácích Radek Mach, který několik utkání neodehrál kvůli výronu v kotníku. Druhá půlka setu patřila hostům. Velmi dobře podávali i bránili, vedli již 23:17. Trenér Dvořák ještě zamíchal sestavou, na palubovku přišli Kupilík s Křesťanem, ale Štokr žádné drama nepřipustil.

Do čtvrtého nastoupili Jihočeši v pozměněné sestavě. Na univerzálu zůstal Křesťan a místo Kraffera na smeči naskočil zkušený Fila. Diváci ve Sportovní hale burcovali domácí hráče a hnali je za vítězstvím. Hrálo se podle stejných not: boj o každou výměnu, oba nahrávači vymýšleli, jak překvapit soupeře. Více štěstí v koncovce měl Jihostroj, setbol proměnil ranou ze středu Todua. 

V pátém setu začal Jihostroj lépe. Křesťan se blýskl tvrdými útoky, bojovník Todua blokem (6:3), ale Liberec uhrál čtyři body za sebou a drama pokračovalo. Strany se měnily za stavu 8:7 pro Jihočechy.  V báječné atmosféře nakonec větší touhu po vítězství prokázali domácí. Jihostroj vyhrál pátý set 15:12 a udržel letošní domácí neporazitelnost.

VK Jihostroj – VK Dukla Liberec 0:0 (31,-28,-20,23,12)

Rozhodčí: Kovář V., Fink T., Počet diváků: 1320

Domácí: De Amo, Michálek, Todua, Šotola, Kraffer, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Mach, Fila, Kupilík, Křesťan.

Hosté: Šulista, Holubec, Štokr, Grut, Veselý, Biernat, libero Kopáček. Střídali: Správka, Srb, Leikep.

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Dukla, Liberec, České Budějovice, výhra, Radek Mach, VK Dukla Liberec

Jihostroj vyhrál dramatickou bitvu proti Dukle  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.