Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj zvládl koncovky a připsal si proti Lvům další body

Budějčtí fanoušci viděli vyrovnané utkání, kterému dominovala výborná obranná hra obou týmů. Pražští Lvi domácímu celku důstojně vzdorovali a nedali mu vítězství zadarmo. Napínavou koncovku třetího setu však domácí zvládli a připsali si tak další tři body do tabulky.

Domácí nastoupili v základní sestavě s mladším z dvojice budějovických univerzálů Markem Šotolou a bez zraněného kapitána Radka Macha. Průběh celého setu byl velmi vyrovnaný. Oba celky výborně bránily na síti. Domácí utekli Lvům na rozdíl dvou bodů až v koncovce, kdy pražský trenér bral oddechový čas za stavu 24:22 pro domácí. Set pak symbolicky zakončil domácí Ondrovič nekompromisním blokem.

I do druhého setu nastoupili Lvi nebojácně a nedovolili domácím se ujmout výrazného vedení. Výborně blokovali a bránili v poli. Za stavu 18:20 pro domácí poslal trenér Dvořák na hřiště Kupilíka s Křesťanem a měl šťastnou ruku. Domácí se dostali do varu. Po dvou esech Ondroviče zakončil set Filip Křesťan.

V úvodu třetího setu tahali za delší konec hosté. V podstatě celý set vedli. Domácí se však nechtěli vzdát vítězství ve třech setech a v koncovce setu zabrali. Finále zápasu bylo vyrovnané, napínavou koncovku však lépe zvládli domácí a připsali si na své konto další tři body.

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – VK LVI PRAHA 3:0

Domácí: Ondrovič, De Amo, Michálek, Todua, Šotola, Kraffer, libero Kryštof. Střídali: Křesťan, Kupilík, Fila

Hosté: Démar, Kozak, Krajčovič, Naarden, Svoboda, Van Werkhoven, libero Kovařík. Střídali: Kuboš, Špulák

Filip Kupilík (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Možná se to zdálo jako jednoduchý zápas, ale vlastně byly tři koncovky. Nedokázali jsme se suverénně dostat nad soupeře. Nakonec jsme měli trošku to štěstí, kterému jsme šli samozřejmě naproti. V té koncovce jsme to vždycky nějak uválčili a bereme tři body a odcházíme domů.

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Tři koncovky, které jsme zvládli, toho si cením. My jsme nepodlehli tomu tlaku. Praha riskovala na servisu a my jsme zase trošičku haprovali na příjmu. Ale v těch koncovkách pomohli hráči ze střídačky a myslím si, že máme zasloužené tři body.

Matyáš Démar (kapitán VK Lvi Praha): Rozhodly všechny tři koncovky. Byl to vyrovnaný zápas a rozhodovaly maličkosti. Byla tam trošku nezkušenost, protože jsme hráli docela s mladou šestkou a asi rozhodla zkušenost Jihostroje.

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): Pro nás strašně krutá prohra dneska. Rozhodly koncovky všech setů. My jsme hráli výborně. Myslím si, že jsme výborně bránili, výborně jsme byli připravený, ale máme nějaké problémy se sestavou, takže nemáme kompletní sestavu. Ale na to se nebudeme vymlouvat. Za ten výkon, který jsme dneska předvedli, jsme si zasloužili víc než prohrát 3:0.

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, zápas, výhra, Lvi Praha, trenér, Praha, VK Jihostroj České Budějovice, Filip Křesťan, Matyáš Démar, Radek Mach

Jihostroj zvládl koncovky a připsal si proti Lvům další body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.