Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj v Karlových Varech na úřadujícícho mistra nestačil

K druhému zápasu letošní sezony vyjel tým Jihostroje do lázeňského města, k uřadujícímu mistru extraligy VK ČEZ Karlovarsko. Budějovičtí stále ještě bez australské posily Maxe Staplese, kterého trápí zranění, nedokázali domácí družstvo porazit.

Do prvního setu Karlovarsko vlétlo tvrdým servis a pozornou hrou v obraně na síti. Od samého začátku domácí vedli o dva body. Svůj náskok začali ztrácet za stavu 12:10. Dva důležité body hosty nastartovaly a začali pravidelně získávat svoji ztrátu. Karlovarsko zabralo za stavu 19:19 a zvýšilo vedení na 21:19. Už to vypadalo, že domácí dovedou set do vítězného konce, ale dvě chyby za stavu 23:21, hru opět srovnaly. Oba týmy získaly ztrátu, stav 24:24. Další ztráta pro domácí 25:24 a další bod díky dobré obraně, přivádí domácí k vedení 1:0 na sety.

Druhý set se velmi podobal prvnímu, jen s tím rozdílem, že Karlovarsko své vedení nepustilo po celý set. Hra domácích se velmi líbila domácím fanouškům. Nahrávač Van Haarlem se velmi rychle sžil s týmem a bylo cítit, že domácí chtějí před domácím publikem zvítězit.

Třetí set byl úplný opak dvou předchozích. Jihostroj se nadechl a už na začátku setu musel domácí kouč Novák zastavit hru a poukázat na chyby, kterých se družstvo dopouští. Hosté nepolevili a začali utíkat domácím. Ani další time domácím nepomohl. Přichází větší střídaní v sestavě domácích (Džavoronok, Vašina, Penrose, Patočka). Střídajícím hráčům se sice daří eliminovat soupeřův náskok, ten je však tak velký, že hosté pohodlně došli do vítězství v třetím setu.

Ve čtvrtém setu domácí nepolevili, nechtěli doma skvěle rozehrané utkání prohrát. Další time hostů 6:1. Velmi koncentrovaný výkon v této části zápasu přivedl domácí do vítězného konce. Nejlepším hráčem utkání za domácí, byl vyhlášen Daniel Pfeffer a za hosty Radek Mach, kterým předal cenu zástupce partnera utkání Penta Hospitals.

VK ČEZ Karlovarsko – VK Jihostroj České Budějovice 3:1 (26:24, 25:21, 20:25, 25:17)

Rozhodčí: Kvarda P., Fink T., Kindermanová L., Koutník P., Počet diváků: 795

Karlovarsko: O’Dea, Van Haarlem, Hudeček, Beer, Rejlek, Zmrhal, libero Pfeffer. Střídali: Vašina, Patočka, Džavoronok, Penrose

Jihostroj: Ondrovič, Angel De Amo, Michálek, Mach, Šotola, Fila, libero Kryštof. Střídali: Křesťan, Kupilík, Kraffer Polák

Zdroj volejbalcb.cz

Štítky sport, volejbal, Jihostroj, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, ČEZ, Max Staples, Radek Mach, Daniel Pfeffer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj v Karlových Varech na úřadujícícho mistra nestačil  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.