Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nová sezona Jihostroje je bez evropských pohárů. Cílem je extraligový titul

Vedení volejbalového klubu VK Jihostroj České Budějovice uspořádalo tradiční předsezonní tiskovou konferenci a odtajnilo cíle pro extraligovou sezonu. Podle slov vedení a trenéra došlo ke zkvalitnění kádru.

Sezona 2018/2019 bude pro Jihostroj bez evropských pohárů. Původně měl hrát Jihostroj v provizorní hale, ale stavba nové multifunkční arény se na poslední chvíli zastavila. Po tomto termínu již bylo pozdě přihlásit mezinárodní Vyzývací pohár a Jihočeši tak budou nastupovat pouze v tuzemských soutěžích.

S hráči jsme seděli hodinu před tiskovkou a řekli si všechny cíle. Nehrajeme žádné evropské poháry a máme tedy dostatek síly na Český pohár a extraligu. Chceme hrát finále v obou soutěžích a obě finále zvládnout,“ uvedl prezident klubu Jan Diviš.

Novými hráči týmu jsou smečař Max Staples z Austrálie a nahrávač Miguel Angel De Amo ze Španělska. Tým naopak opustili Filip Palgut a Pawel Halaba. „V minulé sezoně jsme neměli osobnost na pozici nahrávače a věříme, že nové posily nám výrazně pomohou. Navíc nám dorůstá Marek Šotola,“ dodal dále Diviš, kterého doplnil trenér René Dvořák.

Víme, že nás pálila bota ve vůdčí osobnosti. Neměli jsme nahrávače v podobě lídra. Doufáme, že výměnou nahrávače dosáhneme opaku. Miguel De Amo je velmi zkušený a měl by vzít pozici lídra za svou. Max Staples vylétl v národním týmu Austrálie do základní sestavy. Viděli jsme ho i na mistrovství a ukázal velkou sílu. Přinese velké zkvalitnění kádru.“

Vedení klubu obnovilo spolupráci se společností Madeta a v budoucnosti by i tento krok měl dotáhnout ženskou složku do extraligy. Klub spolupracuje s Jihočeskou univerzitou a může využívat i její halu. Pokusit se vybojovat extraligu a hrát nejvyšší soutěž s mužskou i ženskou složkou je v horizontu dvou až tří let.

Do nové sezony vstupuje klub s mírně navýšeným rozpočtem kolem 16 milionů korun. „Děkuji všem partnerům, kteří nám výrazně pomáhají,“ zaznělo také od vedení Jihostroje, které se vyjádřilo k zastavené stavbě nové haly. „Stálo nás to hodně práce a je škoda, že se to nepovedlo dotáhnout do konce. Nyní je to tak, že musíme počkat na volby. Chtěli jsme novou halou pozvednout celé Budějovice. Věřím, že se k otázce nové haly brzo vrátíme,“ řekl dále prezident.

Zásadní změna pro fanoušky je v prodeji vstupenek a permanentek. Děkuji městu, že jsme se zapojili do cbsystemu. Tím máme efektivní i celkové odbavení. Samozřejmě prodej bude pokračovat i před zápasy na pokladnách. I pro nás to přinese lepší evidenci pro marketingové účely,“ dodal manažer klubu Robert Mifka. „Chceme pokračovat v lákání mladých lidí a rodin s dětmi. Budeme také rozšiřovat fanshop,“ upozornil.

Během letní přípravy sehrál Jihostroj 10 zápasů a zaznamenal devět vítězství. Jediná porážka přišla s Libercem. Extraligu začnou Jihočeši již v sobotu, kdy jedou na půdu Kladna. O týden později čeká Budějce další těžký zápas v Karlových Varech. První domácí duel odehrají před kamerami televize v úterý 16. října s Odolenou Vodou (18:00).

Soupiska VK Jihostroj České Budějovice 2018/2019:

Univerzálové: Marek Šotola, Filip Křesťan
Nahrávači: Filip Kupilík, Miguel Angel De Amo
Blokaři: Radek Mach, Peter Ondrovič, Valerii Todua, Josef Polák
Smečaři: Petr Michálek, Max Staples, Tomáš Fila, Jiří Kraffer

Realizační tým:

Generální manažer: Robert Mifka
Hlavní trenér: René Dvořák
Asistent trenéra: Tomáš Skolka
Statistik: Adam Šimonek
Masér: Filip Hoch
Fyzioterapeutka: Andrea Chalupová
Lékař: Martin Scheichl

Štítky volejbal, sport, Jihostroj, extraliga, trenér, René Dvořák, České Budějovice, mistrovství Evropy, VK Jihostroj České Budějovice, Max Staples, soutěž, Jan Diviš, Miguel Ángel Mayé, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová sezona Jihostroje je bez evropských pohárů. Cílem je extraligový titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.