Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

210 km za hodinu, víc nedám, říká smečař Jihostroje Petr Michálek

České Budějovice – Přišli, viděli, zvítězili. Celkem už třikrát. Volejbalisté českobudějovického Jihostroje vykročili za obhajobou titulu tou správnou nohou, ve třech zápasech zatím neztratili ani set. A my jsme si povídali s jedním ze smečařů týmu trenéra Jana Svobody Petrem Michálkem (22).

 

Petře, jak bys zhodnotil zápas proti Brnu? Výhra tři nula, takže pohoda?
No, nebyl to zrovna dobrý zápas. Brno předvedlo hrozný výkon.

A vy? Moc jste se nenadřeli...
My jsme předvedli to, co bychom v roli favorita měli. Tedy výhru.

Váš trenér ale na tiskovce říkal, že by si proti tak slabým soupeřům představoval mnohem lepší výkon...
Určitě mohl být náš výkon lepší, tým na to kvality má. Proti dobrým družstvům se vždycky hraje lépe, to se vždy více vyhecujeme. A víme, že na ty slabší soupeře nám stačí i horší výkon. Proti Brnu jsme se zrovna moc nevyhecovali, to je pravda.

Ty hraješ poměrně dost, ve všech třech úvodních zápasech jsi se objevil na hřišti,  s tím jsi asi moc nepočítal, že? Když Tomáši Filovi vyšla loňská sezona parádně, navíc ti přišla další konkurence v podobě Venezuelana Andyho Rojase...
Přesně tak, s tím jsem nepočítal. Měl jsem být až třetí smečař, zatím jsem ale odehrál téměř vše. Ze tří zápasů jsem hrál dva celé a v prvním utkání s Ostravou jeden set. Takže já jsem spokojený. Trenér nám ale říkal, že se budeme všichni pravidelně točit, takže počítám, že teď ve čtvrtek v Ústí nad Labem nenastoupím.

Jak bys zhodnotil své výkony?
Na Odolce to nebyl extra výkon, teď proti Brnu spíš takový standard. Snažím se hrát co nejlépe, uvidíme, jak to půjde.

Cítíš důvěru u trenéra?
Asi trochu jo. Když budu na sobě pracovat, tak asi budu hrát. Ale musím předvádět dobré výkony. Když nebudou výkony, nebudu hrát. To je jasné.

Co vás čeká ve čtvrtek v Ústí nad Labem? Severočeši sice teď prohráli v Příbrami, ale předtím porazili Havířov a obhájce bronzu Zlín.
Budou to podobný zápasy jako ty předtím. Ústí hraje doma dobře, proti nám se vždycky vyhecují. Ale měli bychom je přehrát.

Ústí posílil v létě nahrávač Lukáš Dvořák, se kterým jste tvořili spolu často vídanou dvojici. Jste s vaším bývalým spoluhráčem, kterého nahradil Filip Habr právě ze severu Čech, v kontaktu?
S Dvořim jsme málo v kontaktu, občas  se potkáme na netu. Ani si moc nevoláme.

Čekali jste vůbec takový vstup do soutěže? Tři zápasy, skóre 9:0...
My hráči jsme nečekali takový vstup, to ne. Ale všichni kolem asi jo. Liga šla kvalitou dolu, měl by to pro nás  být lehký průběh,  ale později přijdou těžké zápasy. V Lize mistrů to bude něco jiného, tam nás čekají mnohem lepší soupeři.

Zahrát si Ligu mistrů, to je asi zážitek, co? Asi bys byl rád, kdyby tě trenér postavil do zápasu proti Francouzům z Poitiers nebo italskému Cuneu, že?
To je jasné, rozhodně bych byl moc rád. Ale prosadit se proti takovým soupeřům bude těžší. Už jsem hrál v Rusku, byli zranění oba naši smečaři. Dostali jsme tehdy na Dynamu v Moskvě 3:0 a jeli domů za hoďku.

Lidé se začínají sázet a bavit tím, kolik setů maximálně letos prohrajete a že budete jen vyhrávat. Jak to vidíš ty?
Hm, tak to nevím. Určitě se budeme snažit prohrát co nejméně setů a vůbec zápasů. Uvidíme, jaká bude forma a jak bude sloužit zdraví.

Když jsi viděl ostatní týmy, odhadl bys, jak budete proplouvat soutěží?
Jsou tu i našláplé týmy, ale my jsme zatím hráli jen s těmi ze spodu tabulky. Takže až se s nimi střetneme, budeme vědět, na čem jsme.

Tohle by mohlo zajímat tvoje fanynky...Máš holku?
Mám. smiley

To je ta, na kterou jsi mával během zápasu? Ostatní fanynky mají teda smůlu?
Jo jo, to byla Adélka. smiley Mají smůlu, jsem šťastně zadaný.

Je to vážný?cool Jak dlouho spolu jste?
Je, jsme spolu už devět měsíců.

Kvůli ní sis nedávno koupil nové auto?
smiley Ne, to ne. Nedávno jsem si koupil Octavii 1.9 turbo, jezdí super. Na dálku si bere jen pět litrů a jezdí maximálně 210 km za hodinu.

Víc z toho nevytáhneš?
Víc to nedá, zkoušel jsem to na lišovském kopci.

Petře díky za rozhovor, měj se.
Taky díky, ahoj.

Profil Petra Michálka

Autoři

Štítky Jihostroj, Petr Michálek, České Budějovice, trenér, Jan Svoboda, Brno, Liga mistrů UEFA, Ústí nad Labem, Andy Rojas, Lukáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

210 km za hodinu, víc nedám, říká smečař Jihostroje Petr Michálek  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.