Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ANKETA: Odložení nové sportovní haly pro nás bude zklamáním, říká manažer volejbalistů

V pondělí 16. července by se mělo rozhodnout o dalším osudu budějcké sportovní haly. Náročná investiční akce se dostala do skluzu kvůli ceně, která vzešla z dvoukolové soutěže a byla vyšší než odhadovaná částka. S největší pravděpodobností tak začne demolice staré budovy až v příštím roce. Sportovní kluby by se tak na následující sezonu nikam stěhovat nemusely.

„Zatím stále čekáme na oficiální vyjádření ze strany města, ale na základě informací, které máme, počítáme se scénářem, že zůstaneme ve stávajících prostorách sportovní haly a to nejméně pro období nadcházející sezony 2018/2019,“ uvedl manažer klubu Robert Mifka.

I gymnasté a atleti potvrdili, že by ve staré sportovní hale zůstali. „Potřebovali bychom ale nějakou garanci, že tam budeme moct být opravdu celou sezonu. Máme předjednané navýšení počtu tréninků se Základní školou Oskara Nedbala, ale to je pro ně minimální nárůst,“ okomentovala situaci předsedkyně sportovního klubu moderní gymnastiky Ivana Pokorná.

ČTĚTE TAKÉ: Tahanice kolem sportovní haly nekončí. Sportovci by roční odložení projektu uvítali

Ne všichni ale mají z posunutí celé akce radost. Zvláště volejbalisté se jako jedni z mála na novou halu těšili. „Pokud radnice odklad potvrdí, pak to pro nás samozřejmě bude znamenat zklamání. Těšili jsme se na moderní, reprezentativní halu, která by dokázala jak sportovcům, tak sportovním fanouškům a návštěvníkům dalších kulturně-společenských akcí, nabídnout potřebný komfort a v podobě druhé haly i dodatečné místo pro sportování, kterého je ve městě pramálo,“ dodal za volejbalisty manažer Mifka.

Důvodem jejich rozčarování by ale byl i fakt, že opatření, která se kvůli demolici a následné výstavbě dělala, by teď naprosto ztratila smysl a byla by zbytečná. „Plánování přechodného fungování v náhradních prostorách už stálo mnoho lidí plno úsilí a to určitě nemluvím pouze o nás a dalších sportovních klubech a oddílech. Nám vyšla se zajištěním místa pro zápasy, tréninky i administrativní a technické zázemí maximálně vstříc Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity, která pro nás vyblokovala spoustu hodin v hale Na Sádkách, upravila rozvrhy a investovala i nemalé finance do rekonstrukce prostor, kde jsme měli mít kanceláře. Na „přechodnou“ variantu jsme připravovali i naše partnery a tak bych mohl pokračovat dál. Není ale čas na to věšet hlavu a plakat nad situací, kterou už nemůžeme ovlivnit. Jsme připraveni i nadále reprezentovat naše město na té nejvyšší domácí sportovní úrovni,“ řekl na závěr manažer klubu.

O tom, zda bude vypsaná soutěž zrušena a vyhlášena nová, čímž se celý projekt minimálně o rok posune, rozhodnou radní už v pondělí 16. července.

Jste pro zrušení výběrového řízení na zhotovitele sportovní haly?

Celkem hlasovalo136 čtenářů

Foto Jana Kroneislová | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky sportovní hala, víceúčelová hala, přestavba, investice, sport, kultura, České Budějovice, volejbalista, sportovní klub, Robert Mifka, Oskar Nedbal, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Odložení nové sportovní haly pro nás bude zklamáním, říká manažer volejbalistů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.