Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volejbalisté možná zkusí zažádat o Challenge Cup. Původně ho odmítli kvůli provizorní hale

Vedení VK České Budějovice řeší otázku, zda se i po deadlinu přihlášek nezkusit dostat do evropských soutěží. Dokud platila varianta se stavbou nové sportovky, nechtěli Jihočeši hrát se zahraničními soupeři v provizorní hale. Nejen o tomto tématu hovoří manažer klubu Robert Mifka.

Klub kvůli plánované stavbě nové haly nepřihlásil pro další sezonu evropskou soutěž. Teď, když to vypadá, že se stavět nebude, vás to musí hodně mrzet…
Kvůli dodatečným rozhodnutím Evropské volejbalové konfederace jsme přišli o možnost hrát CEV Cup, který je po Lize mistrů druhá nejprestižnější klubová evropská soutěž. Mohli jsme se přihlásit do Challenge Cupu, jenže po vyhodnocení jsme se rozhodli soutěž pro sezonu 2018/2019 nepřihlásit. Nebylo by důstojné hrát evropskou soutěž v provizorní hale.

Pokud město potvrdí odložení stavby, není tu ještě možnost do Evropy proniknout?
Oficiálně jsme ze soutěže odhlášení. Jsem do konce týdne v zahraničí, ale už jsme s vedením probírali případné možnosti. Až se vrátím, budeme mít k tomu ještě další poradu. Teď ale nedokážu říct, jestli na konfederaci žádost pošleme. Musíme si vyhodnotit všechny klady i zápory. Účast v soutěži je nákladná a navíc diváci neuvidí ani nejlepší evropské týmy.

Máte v současné sportovce stále své zázemí nebo jste již přestěhovaní?
Čekali jsme na finální vyjádření města po výběrovém řízení, takže naštěstí jsme stále kompletně zabydlení v současné sportovce. Jediné, co je z haly pryč, je restaurace. Ta je kompletně včetně baru pryč. To budeme také řešit, jestli se tam restaurace vrátí nebo vymyslíme nějaké provizorní řešení.

Obecně je tedy sportovka připravena pro novou sezonu?
Ano. Až budeme mít finální vyjádření města, že se stavět nebude, začneme řešit provozní věci na další sezonu. Rádi bychom v tomto případě připravili pro diváky pár inovací.

Můžete být konkrétnější?
Chceme na zápasy přilákat ještě více rodin s dětmi, takže se zaměříme mimo jiné na dětský koutek, který bychom chtěli ještě více rozšířit. Pak jde obecně o věci, které zpříjemní všem fanouškům přístup ke klubu.

Vím, že plánujete i nový web. Co dále chystáte?
V rámci oživení webu připravujeme například online nákup vstupenek. Pro diváky chceme v přízemí haly otevřít i šatnu, aby si v zimních měsících mohli odložit bundy a kabáty. Během roku bychom rádi udělali i několik marketingových akcí.

Štítky VK České Budějovice, extraliga, boj, Robert Mifka, centrum halových sportů, změny, soutěž, Challenge Cup, VK Jihostroj České Budějovice, Liga mistrů UEFA, Evropská volejbalová konfederace, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté možná zkusí zažádat o Challenge Cup. Původně ho odmítli kvůli provizorní hale  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.