Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zápas o bronz nevyšel. Jihostroj zakončil sezonu na čtvrtém místě

Domácí kouč René Dvořák vsadil na ostřílenou sestavu s nahrávačem Palgutem a univerzálem Křesťanem, smečaři Michálkem a Filou, blokaři Machem a Toduou. Ani to však v boji o třetí místo volejbalové extraligy nestačilo. Liberec porazil Jihostroj na domácí půdě 2:3.

Reprezentační kouč Michal Nekola ve službách liberecké Dukly poslal na palubovku nahrávače Janoucha, univerzála Štokra, smečaře Kriška a Galabova, blokaře Leikepa a Holubce. Bodový náskok domácích se před vstupem do koncovky přehoupl na stranu liberecké Dukly.  V koncovce na smeči vynikl Honza Galabov, vzápětí se blýskl přímým bodem z podání Filip Křesťan, ale nato Michal Nekola zareagoval oddechovým časem. Po time-outu dal Křesťan další eso. A mohlo přijít i další, ale rozhodčí rozhodl jinak a kapitán Radek Mach žádal vysvětlení. Závěr však vyšel lépe hostům, kteří vyhráli první set 25:22.

Do prvního technického času druhé sady zavelel ukázkovým útokem z pipu Petr Michálek (8:5). Důrazný dvojblok Todua/Palgut se zasloužil o náskok 15:10.  Honza Štokr poslal útok přes anténu a rázem to bylo 20:16. V koncovce byl opět vidět Galabov, na straně opačné Filip Křesťan a Radek Mach.  V závěru vystřídal Nekola Janoucha a přišel Srb. Čtyřiadvacítku připsal Michálek a pětadvacítku Křesťan. Bylo srovnáno na 1:1.  

Ve třetí sadě bodoval Jan Štokr, Liberec už vedl 9:6, když René Dvořák požádal o oddechový čas. Poté přišel na hřiště nahrávač Filip Kupilík, jenž střídal Filipa Palguta. Liberec vedl 19:15 a místo Štokra přišel Indra, jenž se zviditelnil dvěma body ze servisu. Výborně hrál i Jan Galabov a koncovka patřila Dukle. Jakub Janouch bodoval na druhou přes, poslední bod patřil Správkovi. 

Čtvrtý set zdobil servis a důrazný útok.  Tahaný míč kapitána Aleše Správky posunul skóre na 18:14 pro Jihostroj. Místo Štokra přišel na servis Indra, ale mířil do zámezí, a tak se vrátil Štokr. Vystřídal i Jihostroj, místo Toduy přišel na servis Ondrovič a to už domácí vedli 23:20. Setbol pro domácí napsal kapitán Radek Mach útokem středem sítě a Filip Křesťan ho vzápětí proměnil v pětadvacátý bod. O bronzových medailích tak rozhodovala pátá sada. 

Úvodem zkrácené sady si Dukla vytvořila tříbodový náskok. Liberec výborně podával. Srávka připsal Dukle devátý bod a Jihostroj měl o pět bodů méně. Bodově táhl Duklu Honza Štokr. Liberecký tým zvítězil 15:5.

VK Jihostroj České Budějovice - VK Dukla Liberec  2:3 (22:25, 25:19, 19:25, 25:21, 5:15)

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky volejbal, Jihostroj, VK České Budějovice, prohra, 4. místo, Filip Křesťan, Radek Mach, Liberec, Petr Michálek, Jan Štokr, Česká volejbalová extraliga mužů, Michal Nekola, Jan Galabov, bronzová medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas o bronz nevyšel. Jihostroj zakončil sezonu na čtvrtém místě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.