Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ženská extraliga se v nové sezoně hrát v Budějcích nebude. Klub na to není připravený

Minulý týden zakončily volejbalistky VK České Budějovice sezonu třetím vítězstvím v baráži o extraligu s Brnem. Vybojovaly si tak možnost hrát českou nejvyšší soutěž. Vedení klubu ale nabídky postupu nevyužije a ponechá ženskou složku v první lize. Důvody vysvětluje manažer klubu Robert Mifka.

Jistě máte radost z vítězství nejen v lize, ale i baráži. Zhodnoťte sezonu.
Děvčata letos opět potvrdila svou dominanci v první lize a baráž si očividně užívala. Pokud uvážíme, že se tým připravuje jen párkrát v týdnu na amatérské bázi, pak klobouk dolu před výkonem hráček i trenérů.

Co bude s týmem v nové sezoně? Budou hrát holky extraligu?
Já vidím velký rozdíl mezi postupem do extraligy a účastí v extralize, která už vyžaduje profesionální přístup i podmínky a zde se otevírají mnohé otázky, na které je potřeba si v dostatečném předstihu odpovědět a vytvořit jasnou strategii.

Takže extraligu hrát nebudete? Není riziko postup nevzít i s ohledem na případné horší podmínky hal? Příště se postup už nemusí vybojovat…
Jak jsem už otevřel v předchozí odpovědi, nejde zde o to, jestli postup vzít nebo nevzít, ani o obavu, že by se postup už příště nemusel vybojovat. Pokud má klub hrát v extralize důstojnou roli, což by měl být předpoklad, pak se musí na tuto roli cíleně připravovat rok, možná dva dopředu. A to nejen po sportovní stránce, ale i po stránce organizační.

Robert Mifka - manažer klubu

Otázka tedy je, zda se na to v budoucnu budete připravovat.
Vše se musí zkrátka zodpovědně odpracovat a na to momentálně nemáme v klubu kapacity. Naší prioritou nadále zůstává mužský A-tým a výchova mládeže. Ale co není, může být. Budějovice jsou volejbalové město, které by si určitě ženskou extraligu zasloužilo.

Co na to říkají hráčky?
Tak to se musíte zeptat hráček samotných. Já věřím, že si hlavně baráž užily a úspěch důstojně oslavily.

Už víte, kde dívčí tým bude hrát příští rok? Stejně musíte halu vyřešit pro ostatní týmy.
Momentálně tvoříme rozpisy tréninků pro všechny naše týmy počínaje přípravkou a konče extraligovým A-týmem mužů. S ohledem na plánovanou výstavbu nové haly jsme prostorově opravdu hodně omezeni. Navíc jsme s již domluvenými hodinami museli ustoupit i dalším sportům, takže budeme rádi za každou volnou minutu. A to doslova. Měli bychom trénovat převážně na ZŠ Oskara Nedbala a v hale Jihočeské univerzity na Sádkách.

Autoři | Foto FB VK České Budějovice, Jan Luxík

Štítky VK České Budějovice, extraliga, baráž, boj, drama, koncovka, hráčky, Robert Mifka, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Brno, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženská extraliga se v nové sezoně hrát v Budějcích nebude. Klub na to není připravený  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.