Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vítězství v baráži dokázalo, že máme kvalitní tým, říká kouč budějckých volejbalistek Šimonek

Volejbalistky VK ČEZ České Budějovice po triumfu v první lize kralovaly také baráži o postup do extraligy. Smetly v ní favorizované Brno hladce ve třech zápasech. Hlavní trenér budějckých volejbalistek Milan Šimonek nešetřil chválou a ocenil skvělý přístup celého týmu v obou částech vydařené sezony.


Trenér českobudějovických volejbalistek Milan Šimonek.

Jak náročná byla cesta za vítězstvím v první lize žen, kterou jste vyhráli již počtvrté?
Vyhrát první ligu bylo pro nás stejně těžké jako v minulých letech. Týmy jsou v prvoligové soutěži stejné a kvalita hry je také stejná. Pro nás to bylo trošičku jiné v tom, že jsme měli pozměněný kádr. Polovina týmu se vyměnila. Přišly čtyři juniorky a dvě starší hráčky, takže polovina družstva byla nová. 

Bylo ta sezona pro vás těžší, když se polovina týmu vyměnila? 
Určitě ne těžší, ale bylo pro nás nové, protože jsme tým přebudovávali. Nešli jsme do soutěže tak sebevědomě, jako v minulých sezonách, kdy se nám podařilo vyhrát se stejným kádrem. Nakonec se ukázalo, že tým je složený opravdu dobře. Kvalita hry nám nejen zůstala, ale i trochu stoupla. A stačilo nám to na vítězství v celém ročníku první ligy. 

Takže s příchodem mladých hráček kvalita stoupla?
Určitě mladé hráčky přinesly konkurenci, ale základní sedmička se rekrutovala z těch starších hráček a mladší hráčky tým doplňovaly, když bylo potřeba. Kvalitu spíš držely hráčky, které mají více odehráno. 

Které hráčky držely stabilní osu týmu?
Nahrávačka Zuzka Marková, libero Míša Slabová a smečařka, která na hřišti odehrála nejvíce – Míša Kubíčková. To je taková hlavní osa, kolem které se to všechno během sezony točilo.

Po vítězství v prvoligové soutěži následovala baráž o extraligu.
Jsem moc rád, že jsme se s vedením klubu domluvili, že baráž o postup do extraligy odehrajeme, protože došlo ke konfrontaci, kterou jsme doteď neměli. I když je tým Fénix Brno ze spodku extraligy, tak naše přesvědčivá vítězství v baráži dokázala, že máme kvalitní tým.

Nabízí se otázka, co dál? Jak to bude s postupem do extraligy?
Je to logická otázka, ale já se k tomu teď vyjadřovat nemohu, protože je to otázka pro vedení klubu. Jen zopakuji, že jsem moc rád, že nám klub umožnil hrát baráž a došlo ke konfrontaci s extraligovým týmem. 


Tým žen VK ČEZ České Budějovice

Soupiska: Gabriela Andrýsková, Nikola Boušková, Šárka Boušková, Jiřina Karvánková, Hana Klimešová, Lenka Knorová, Michaela Kubíčková, Hana Makoňová, Zuzana Marková, Michaela Slabová, Kateřina Szabová, Veronika Švejdová, Markéta Tomanová, Sabina Ungrová.
Hlavní trenér: Milan Šimonek, asistent trenéra: Jan Vobr. 

Autoři | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky volejbal, sport, ženy, baráž, České Budějovice, trenér, Milan Šimonek, volejbalista, ČEZ, Brno, soutěž, Fénix Brno, spol. s r.o., Zuzana Marková, Michaela Kubíčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězství v baráži dokázalo, že máme kvalitní tým, říká kouč budějckých volejbalistek Šimonek  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.