Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj doma bojoval, ale pětisetové drama nakonec vyhrála liberecká Dukla

Parádní souboj i drama přineslo utkání dvacátého kola volejbalové extraligy mužů mezi budějckým Jihostrojem a jeho hosty z Liberce. Po pětisetové bitvě se ale nakonec z vítězství radoval tým ze severu Čech.

Zaplněná českobudějovická sportovní hala už od začátku hnala domácí volejbalisty vpřed a hráči se publiku odvděčili šestibodovým náskokem (12:6). Jihostroj hned v úvodu skvěle bránil na síti a výborně podával. Devatenáctý bod zaznamenal útokem Halaba a po chvíli už vstupovali domácí do koncovky (21:14). Celý první set spolehlivě útočil českobudějovický univerzál Filip Křesťan. První sadu zakončil smečí Tomáš Fila (25:17).

Druhý set zahájil Filip Palgut náhrou na pipe Halabovi, který útočil bezchybně. Poté byl vidět tvrdými útoky Filip Křesťan a na straně hostujících Jan Štokr. Trenér hostující Dukly Michal Nekola začal používat obě libera a v zadní části byl vidět jak Kopáček tak Kunc. Aleš Holubec svou plachtou na servisu domácí potrápil a Dukla šla do vedení 11:9. V polovině setu přišel na hřiště místo Palguta nahrávač Kupilík. V koncovce druhého dějství si vedl výborně Jan Galabov a Honza Štokr. Druhá sada vstupovala do dramatické koncovky 23:24 a Filip Křesťan dorovnával nejen na 24:24, ale chvíli poté i na 25:25. Za stavu 25:26 přišel na stranu Liberce Lubomír Staněk a Dukla srovnala stav 1:1 na sety.

Třetí set začala přetahovaná o každý míč. Liberec výborně servíroval a domácím poklesla efektivita v útoku. Útokem Štokra se Dukla ujala vedení 14:10, ale Halaba vzápětí jejich náskok o bod snížil. V polovině sady vzal hostující trenér Michal Nekola oddechový čas, po něm domácí dorovnali skóre na 16:16. Ve třetí sadě se blýskl útokem střídající smečař Jirka Kraffer (místo Fily). Také na stranu hostů přišel blokař Jakub Veselý. Dvaadvacátý bod zaznamenal Halaba blokem, poté se na servisu blýsknul esem Kraffer. Výborný útok středem Radka Macha napsal čtyřiadvacátý bod (24:21). Třetí set zakončil útokem Filip Křesťan. 

Čtvrté dějství zahájil výborně Liberec. Zápas zdobil prudký servis a bouřlivá atmosféra v hale. Neustále byl slyšet početný liberecký fanklub, který nepřestával povzbuzovat své hráče. V polovině čtvrté sady byl Liberec ve vedení 12:7. Jihostroj dotahoval (12:9), ale Jan Štokr táhl svou Duklu důrazným útokem. Za vedení hostů 14:9 přišel zpět smečař Fila (Jiří Kraffer). Prudný servis Jana Štokra donutil trenéra Dvořáka k oddechovému času. Chvíli poté, za stavu 17:14 pro Duklu, si vzal oddechový čas Michal Nekola. V závěru sady měla Dukla náskok pětibodový náskok a domácí jen pomaličku dotahovali skóre. V koncovce opět dominoval Jan Štokr a poslední bod zaznamenal Jan Galabov.

Začátek tiebreaku vycházel Křesťanovi servis a výborně dohrával bodovky. Radek Mach blokem zaznamenal osmý bod (8:5) a nastala změna stran. Aleš Holubec útočil středem sítě, ale následný servis skončil za hřištěm a domácí vedli 10:6. Jihostroj výborně blokoval, ale hosté se v ve druhé části nebezpečně přibližovali. Závěrem však Jihostroj udělal několik chyb, které vedly k vítězství Liberce. 

Jihostroj České Budějovice – Dukla Liberec 3:2 
(25:17, 25:27, 25:22, 19:25, 13:15)

Čas: 128 minut, Rozhodčí: Kovář, Pecháček. Diváků: 1238. 

České Budějovice: nahrávač Palgut, univerzál Křesťan, smečaři Halaba a Fila, blokaři Mach a Ondrovič, libero Martin Kryštof (Michálek, Kupilík, Kraffer).
Liberec: Janouch, Štokr, Holubec, Leikep, Správka, Galabov, libero Kopáček a Kunc (Veselý, Staněk, Indra).

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky Jihostroj, Liberec, volejbal, extraliga mužů, Filip Křesťan, Jan Štokr, Česká volejbalová extraliga mužů, Tomáš Fila, Česko, Michal Nekola, Aleš Holubec, Jan Galabov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj doma bojoval, ale pětisetové drama nakonec vyhrála liberecká Dukla  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.