Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šlágr v Liberci vyhrál Jihostroj 3:0! Zvládl odvrátit v řadě i čtyři setboly

To byla jízda! Volejbalisté VK České Budějovice porazili v utkání neporažených extraligových celků Duklu Liberec na její palubovce 3:0 a jako jediní mají plný počet bodů. V utkání dominoval Filip Křesťan.

Ve šlágru kola byl od první výměny k vidění parádní volejbal. Před zaplněnou halou se velmi dobře ukázaly oba týmy a potvrdily své dominantní postavení v tabulce. První set se rozhodoval po přetahované až na hranici 30 bodů. Jihostroj nakonec zvítězil 30:28.

Ve druhém dějství začala liberecká Dukla lépe servírovat, vytvořila si mírný náskok, který držela až do koncovky. Za stavu 24:20 pro domácí ale přišla bodová smršť Jihočechů a vyrovnání. Hosté hráli v laufu a i druhou sadu vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem, tentokrát 27:25.

Ve třetím setu se již nadobro usadil v základní sestavě Tomáš Fila (místo Pawla Halaby), který trápil Liberec svým servisem. Když se přidal na podání i Filip Křesťan, bylo to již 14:10 pro hostující tým. Do závěru třetí sady vstupovali Jihočeši s vedením 23:20, které si vzít nenechali. Zápas ukončil blok Petra Michálka. 

Hvězdou televizního utkání byl vyhlášen Filip Křesťan, který svému týmu připsal 24 bodů, z toho pět bloků.Jihostroj tak stále drží neporazitelnost a po devíti zápasech má plný počet 27 bodů.

Hodnocení trenérů pro ČT sport: 

Michal Nekola, trenér Liberce: V prvních dvou setech jsme sice vedli, ale obě koncovky jsme prohráli. To rozhodlo. První set jsme se netrefovali do servisu. Ve druhém setu jsme měli čtyři setboly, ale nevyužili jsme je.

René Dvořák: Je to krásné. První set jsme odolávali dobrému servisu Liberce. Dostali jsme se z toho a dobře jsme blokovali. Rozhodla koncovka druhého setu. Otočit v Liberci set za stavu 24:20, to je umění. Rozhodli jsme v tomto momentu na bloku.

VK Dukla Liberec - VK České Budějovice 0:3 (28:30, 25:27, 21:23)

Nejvíce bodující hráči: Štokr, T. Kriško 13 - Křesťan 23, Todua 9. Smeče: 38:33. Bloky: 8:15. Přímé body z podání: 7:3. Rozhodčí: Krtička – Renčín. Diváků: 1 149. Čas utkání: 92 minut.

Liberec: T. Kriško, Galabov, Janouch, Štokr, Holubec, Leikep, libero Kopáček. Střídali: Kunc, Staněk, Indra, Správka

České Budějovice: Palgut, Křesťan, Halaba, Michálek, Ondrovič, Todua, libero Kryštof. Střídali: Kupilík, Fila, Kraffer

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj s přispěním Blanky Popelkové/volejbalcb.cz

Štítky VK České Budějovice, Liberec, šlágr, volejbal, Jihostroj, Filip Křesťan, VK Jihostroj České Budějovice, Dukla Liberec, Tomáš Fila, Petr Michálek, VK Dukla Liberec, Michal Nekola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlágr v Liberci vyhrál Jihostroj 3:0! Zvládl odvrátit v řadě i čtyři setboly  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.