Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

SOUTĚŽ: Nabuzená Odolena Voda přijede do Českých Budějovic

Posledních pět utkání zbývá odehrát volejbalistům Českých Budějovic v základní části extraligové soutěže. Jako první je čeká Aero Odolena Voda, poslední přemožitel mistrovského Liberce. Začíná se ve Sportovní hale ve čtvrtek 9. února od 18 hodin.

Odolena Voda zaskočila Duklu v posledním kole UNIQA volejbalové extraligy. A to takovým způsobem, že celek z Podještědí vůbec nezvládal se soupeřem držet krok. Pouze první set totiž skončil nejtěsnějším rozdílem, ve třetí sadě bylo Aero lepší už o deset bodů. Chválím celý tým za předvedený výkon,“ řekl kouč Jiří Vojík.

Možná že půjde o odrazový můstek pro jeho svěřence k lepším zítřkům. Odolena Voda se pohybuje na hranici postupu do play-off a předchozí výsledky moc naděje na udržení osmého místa nedávaly. Teď má ale Aero náskok čtyř bodů před devátým Zlínem.

Vyjma porážky v Tel Avivu je zatím nový kouč René Dvořák s Jihostrojem na vítězné vlně. Hra se však ještě ideálu neblíží. Naznačil to poslední extraligový duel v Benátkách nad Jizerou, kde České Budějovice prohrávaly už o dva sety. Hosté ale poté zabrali, zápas otočili ve svůj prospěch a získali další dva body do tabulky. V té jsou nyní čtvrtí se ztrátou dvou bodů na Příbram a nejtěsnějším náskokem na páté Brno.

„Bylo to utkání plné chyb z obou stran. Benátky hrály odvážně a zaslouženě vyhrály dva sety – svojí odvahou. My jsme se potom nějakým střídáním a změnou rytmu hry dostali do toho lépe a se štěstím jsme vyhráli svojí odvahou. Doufám, že tato výhra, kdy jsme byli skoro na dně, nám snad pomůže nějak psychicky, abychom se již v této sezoně konečně psychicky zvedli, protože hrajeme bojácně a málo odvážně,“ uvedl lodivod Jihostroje René Dvořák.

Sportovní hala uvidí měření sil mezi Českými Budějovicemi a Odolenou Vodou ve čtvrtek 9. února od 18 hodin. Řídit jej bude dvojice rozhodčích Krtička – Renčín. Živě bude zápas 18. kola přenášet také portál TVCOM.cz.

VK České Budějovice – Odolena Voda, čtvrtek 9. února od 18:00

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí dva čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do čtvrteční 9. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

SOUTĚŽ SKONČILA - výherci: Štěpán Kadlec a Marek Pitra. Gratulujeme

Foto Jana Kroneislová

Štítky soutěž, Odolena Voda, České Budějovice, Aero Odolena Voda, Liberec, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Benátky nad Jizerou, VK Jihostroj České Budějovice, Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Nabuzená Odolena Voda přijede do Českých Budějovic  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.