Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

První domácí zápas zvládl Jihostroj na výbornou. Příbram smetl ve třech setech

Úvodní domácí zápas, který byl i televizní, zvládli českobudějovičtí volejbalisté s naprostým přehledem. Od úvodního míče byli lepší ve všech herních činnostech a Příbram zaostávala. První dva sety byly jednoznačné. Třetí sada byla nejvyrovnanější, ale díky skvělému výkonu Sebastiana Geverta uhráli Jihočeši i tento set a po vítězství 3:0 se radují ze tří bodů.

Utkání začali na servisu hostující hráči z Příbrami, ale Jihostroj dokázal odztrátovat a uhrál první bod v zápase. Do stavu 3:3 se body přelévaly ze strany na stranu, ale poté začali domácí volejbalisté úřadovat. Uhráli pět bodů v řadě a při prvním technickém oddechovém času tak vedli 8:3. Velkou měrou se o to postaral skvělým servisem kapitán Filip Habr. Hned poté sice Příbram uťala bodovou šňůru domácích, ale Českobudějovičtí získali vzápětí další dva body. Trenér Středočechů si tak vybral první klasický time-out. Hosté zkoušeli všemožné způsoby, aby náskok Českých Budějovic dotáhli, ale ani střídání a oddechové časy jim nepomohly. Skvěle hrál celý jihočeský celek. Dařilo se mu téměř vše, na co sáhl. Do koncovky tak šel Jihsotroj s osmibodovým náskokem. V prvním setu tak zvítězil 25:16.

Druhá sada začala podobně jako ta předchozí. Zpočátku vyrovnaný stav narušila bodová série domácích, kteří tentokrát odskočili o tři body. Toto vedení opět Jihostroj průběžně navyšoval. Za stavu 13:9 přišla jedna z nejhezčích výměn utkání. Po špatném přijmu budějckých volejbalistů mířil balon na jedno z podavačů, k němu doběhl Filip Habr a fotbalovým způsobem ho vrátil do hřiště. Bod ale nakonec putoval na stranu Příbrami. Přesto při druhé povinné pauze vedli Jihočeši už o šest bodů. Když přidal Petr Michálek přímý bod z podání, vedly České Budějovice už 20:13. Jenže Příbramští zbraně nesložili a třemi body v řadě snížili. Domácí trenér Jan Svoboda si tak vyžádal oddechový čas. Ten jeho svěřencům nepomohl a po technické chybě Geverta byli hosté ještě blíže. Poté ale tentýž hráč vyslal svou levou rukou další dělovku a přidal jednadvacátý bod. Nakonec Jihostroj získal druhý set v poměru 25:21, když set ukončil Chilan Gevert.

Vstup do setu číslo tři domácím příliš nevyšel a po prvních třech bodech prohrávali 0:3. To však dokázali budějčtí borci vzápětí zlikvidovat a začínalo se v podstatě od nuly. Třetí set byl jasně nejvyrovnanějším v celém průběhu zápasu a rozdíly byly maximálně dvoubodové, s tím že byly hned smazány. Při druhém technickém oddechovém času byl tak náskok Jihostroje nejmenší možný, tedy 16:15. Za vyrovnaného stavu se šlo i do koncovky třetí sady, ve které ale domácí volejbalisté odskočili. Při mečbolu poté hosté špatně střídali, dostali červenou kartu a utkání tak bylo ukončeno.

„Příbram ukázala, že v sezoně nebude lehký soupeř. Utkání sice bylo chudé na bloky, ale zase bylo více ubráněných míčů v poli. Výborně jsme dva sety ztrátovali. Výborně hrál příbramský Böhm, který se prosazoval. Nakonec ale rozhodl potenciál v útoku. V každém setu jsme udělali méně chyb a pomohli si dobrými servisy. Servis rozhodl i třetí set,“ zhodnotil zápas spokojený domácí kouč Jan Svoboda.

„První set Budějovice hrály excelentně. Výborně ztrátovaly, měly přihráno. Hned na začátku si vypracovaly náskok 8:3 a hrálo se jim lépe. Ve druhém setu jsme se sice tolik nezlepšili, přesto to bylo vyrovnanější. Nebyli jsme schopni se domluvit na nahrávku a takový tým jako Budějovice, tak ten to trestá. Třetí set byl také vyrovnaný, ale v koncovce jsme věděli, že Gevert alespoň jeden servis trefí. Udělali jsme velké množství individuálních chyb. Měli jsme i světlé části zápasu, ale ne moc dlouho. Budějovice vyhrály zaslouženě,“ řekl po utkání hostující lodivod Martin Kop.

Další zápas čeká Jihostroj v sobotu 29. října od 18 hodin na palubovce Kladna.

VK České Budějovice - VK Euro Sitex Příbram 3:0 (25:16, 25:21, 25:20)

Rozhodčí: Hudík – Dušek. Čas: 79 minut. Diváci: 763. Nejvíce bodující hráči: Gevert (17) – Böhm (13).

VK České Budějovice: R. Mach, Gevert, Kraffer, Sobotka, Habr, Michálek – libero Kryštof. Trenér Jan Svoboda.

VK Euro Sitex Příbram: Böhm, M. Mach, Renovica, Poikela, Šestak, Palgut – libero Juračka. Střídali Kupilík, Mikulenka, Rychecký a Kuchař. Trenér Martin Kop.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Příbram, Jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice, volejbalista, České Budějovice, Filip Habr, Jan Svoboda, Petr Michálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První domácí zápas zvládl Jihostroj na výbornou. Příbram smetl ve třech setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.