Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Těžký start přípravy. Volejbalisté Českých Budějovic ji začali se šesti hráči

Volejbalisté Českých Budějovic zahájili v minulém týdnu přípravu na nový ročník české extraligy. Trenérské duo Jan Svoboda – René Dvořák však trápí nízký počet hráčů, který se do nabírání kondice zapojil. Dril podstupuje pouze šestice volejbalistů Jihostroje.

Pravidelné dávky teď absolvují pouze smečaři Tomáš Fila, Jiří Kraffer, Jan Kuliha, blokař Radek Mach a dvojice nových zahraničních akvizicí – univerzálové Sebastian Gevert a Colin Hackworth. „Víc nás zatím nebude. Do týdne by se k nám měl ještě připojit ukrajinský blokař Valerij Todua, jehož příjezd zkomplikovaly problémy s udělením víza,“ říká trenér Jan Svoboda.

Ostatní členové týmu si momentálně kroutí povinnosti ve svých reprezentačních výběrech. Přípravu na kvalifikaci na mistrovství Evropy v současné době absolvují nahrávač a kapitán Jihostroje Filip Habr, smečař Petr Michálek, libero Martin Kryštof a blokař Vladimír Sobotka. S juniorskou reprezentací je rovněž nahrávač Kristián Červinka.

„Dělá mi to vrásky, jsme totálně bez nahrávače. Takhle málo nás nikdy nebylo. Červinka by se měl vrátit 10. září, hráči ze seniorské reprezentace, pokud postoupí z prvního místa, tak na konci září. Pokud je bude čekat dodatková kvalifikace, tak se vrátí až začátkem října, těsně před startem ligy,“ doplňuje Svoboda s tím, že mimo má i třetího nahrávače Petra Nováka, který je společně s Kristiánem Červinkou v juniorské reprezentaci.

Kromě juniorských hráčů nemohou trenéři zapojit do přípravy ani kadety, kteří jsou rovněž na reprezentačních akcích. To znamená, že volejbalisté Českých Budějovic v přípravě neodehrají příliš přátelských utkání. „Moc přípravných utkání není v plánu. Jeden bychom mohli sehrát v polovině září. Jinak plánujeme první říjnový víkend s českými celky turnaj na domácí půdě, ten následný týden nás čeká turnaj v Odoleně Vodě,“ přidává kouč Jihostroje.

Nová sezona UNIQA volejbalové extraligy mužů začne přesně v polovině října. České Budějovice budou bojovat o první body 15. října na palubovce ČZU Praha. O týden později se tým představí i ve Sportovní hale, kde přivítá VK Euro Sitex Příbram.

Foto Jan Luxík

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, volejbalista, Jan Svoboda, Extraliga ledního hokeje, reprezentace, Radek Mach, Sebastian Gevert, Tomáš Fila, Filip Habr, Petr Michálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžký start přípravy. Volejbalisté Českých Budějovic ji začali se šesti hráči  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.