Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Druhý mečbol Brno využilo a slaví postup do finále. Jihostroj čeká pouze boj o třetí místo

Sen volejbalistů Českých Budějovic o titulu se rozplynul. V semifinále byli nad jejich síly hráči Volejbalu Brno, kteří zvládli sérii poměrem 4:2 a zaslouženě se dostali do finále. Poslední utkání na brněnské palubovce vyhráli domácí 3:0.

Zápas začal pro jihočeský mančaft výborně a dvěma body se hned dostal do vedení. Brno ale ihned otočilo na 3:2. Za stavu 5:5 ale skvěle zafungoval dvojblok Jihostroje, který předvedli hráči z Českých Budějovic i v následující rozehře, a Jihočeši vedli o dva body. Pak ale bodoval Haník, Hrazdira zaznamenal eso a bylo vyrovnáno. A domácí dokonce v prvním technickém oddechovém času vedli. Ti chvilku poté už odskočili do dvoubodového vedení, když si připsali také první úspěšný bodový blok v zápase. Svůj náskok ještě o bod navýšili a s tříbodovým náskokem šli i do druhého technického time-outu. Když už se Českobudějovičtí dostali na dostřel, tak přišla útočná chyba a náskok byl tak stejný. Navíc za stavu 19:16 trefil Smrčina eso a přiblížil tak první set Jihomoravanům. Jenže hosté třemi body v řadě snížili na rozdíl jednoho bodu. Ale Brno opět zabralo a pěti body v řadě první sadu ukončilo. Získalo ji poměrem 25:19.

Druhý set nezačal Jihostroj dobře. Po dvou úspěšných blocích se Brno dostalo rychle do vedení, ale Jihočeši oplatili stejným způsobem. Hrál se vyrovnaný volejbal, ve kterém se body přičítaly střídavě na obou stranách. Za stavu 9:7 odkulhal z hrací plochy kapitán Jihostroje Filip Habr a jeho místo tak zabral Kristian Červinka. Prostřední část druhé sady ale hostům vůbec nevycházela. Po několika neúspěšných útocích prohrávali už 15:20. Postupně ale České Budějovice opět začaly stahovat, a když byl rozdíl dvou bodů, vybral si trenér domácích Ondřej Marek oddechový čas. Ten Jihomoravany opět nakopl a druhý set získali 25:21.

Třetí sada začala vyrovnaně, ale pouze do stavu 4:4. Pak Brňané odskočili na 7:4 a Jan Svoboda si vyžádal oddechový čas. Ale i další bod putoval na konto domácích. Jihostroj tahal i nadále za kratší konec a situace pro něj nevypadala vůbec růžově. Naopak Brno směřovalo k finálové účasti. Při druhé povinné přestávce vedli domácí hráči o pět bodů. Tým z jihočeské metropole se snažil a snížil na dva body. Jenže Jihomoravané se dostali do vedení 24:21 a měli tři možnosti k ukončení série. První dvě ještě nevyužili, ale třetí už ano a Brno mohlo slavit postup do finále, kde se utká s Libercem. Jihostroj čeká utkání o bronz s druhým poraženým semifinalistou Karlovarskem.

Volejbal Brno - VK České Budějovice 3:0 (25:19, 25:21, 25:23)

Rozhodčí: Renčín - Krtička. 
Čas: 80 minut.
Nejvíce bodující hráči: Hrazdira (18) - Maciel (12)
Konečný stav série: 4:2

Volejbal Brno: Haník, Smrčina, Sucharev, Klapal, Andrianov, Hrazdira - libero Castello. Trenér Ondřej Marek.

VK České Budějovice: Mach, Maciel, Habr, Fila, Michálek, Polák - libero Kryštof. Střídali Červinka a Kraffer. Trenér Jan Svoboda

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, finále, Jan Svoboda, Filip Habr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý mečbol Brno využilo a slaví postup do finále. Jihostroj čeká pouze boj o třetí místo  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.