Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihostroj nedal Zlínu šanci ani podruhé a vede v sérii 2:0

Ani v druhém čtvrtfinálovém utkání se Jihostroj se svým soupeřem příliš nenadřel. Stejně jako ve středečním utkání nenechal svému soupeři ani set a zvítězil poměrně hladce 3:0.

Od začátku zápasu byl k vidění vyrovnaný volejbal, ve kterém se ani jeden z týmu ne a ne utrhnout. Jako prvnímu celku se to nakonec povedlo Jihostroji, který odskočil na rozdíl tří bodů. A po úspěšných blocích a kvalitním servisu svítil na ukazateli skóre stav 12:6 pro domácí. Hostující trenér si za tohoto stavu vybral i svůj druhý oddechový čas. České Budějovice pokračovaly ve zlepšeném výkonu nadále a náskok se rozrostl až na osm bodů. Do koncovky prvního setu šli domácí s desetibodovým vedením! Zůstala tak pouze otázka, kolik bodů hosté uhrají. Ukazatel se zastavil na čísle 18 a Jihočeši tak mohli slavit zisk první sady.

V setu číslo dva se domácí dostali rychle do vedení 7:3 a na tuto situaci zareagoval trenér Macek oddechovým časem. Zlín se poté dostal do kontaktu, ale pouze na chvíli. Jihostroj ale zařadil vyšší rychlostní stupeň a opět odskočil. I díky esu Vladimíra Sobotky se šlo do druhé povinné pauzy za stavu 16:9 pro domácí. A ani v tomto setu to nevypadalo na dramatickou koncovku. Za stavu 24:12 měli domácí dvanáct setbolů! Díky kvalitnímu bloku využili hned první a i druhý set měl stejného vítěze.

Třetí část nezačala úplně podle představ českobudějovického týmu. Po prvních dvou výměnách prohrával 0:2, ale následující tři body už si připsali na konto Jihočeši. Své vedení v dalším průběhu setu navýšili na tři body, ale Zlín se nevzdal a dokázal vyrovnat na 10:10. Trenér Svoboda si vyžádal oddechový čas a po něm už zase přiskakovaly body na stranu domácích volejbalistů. Vše ale nasvědčovalo tomu, že třetí set bude zatím nejvyrovnanější. Jihomoravané se dostali díky kvalitnímu útoku podruhé v zápase do vedení, ačkoliv pouze o bod. Drama pokračovalo i nadále. Až po druhém technickém oddechovém času se Jihočeši opět dostali do většího bodového rozdílu. Do koncovky šli za stavu 20:17. A i tento set už domácí dotáhli k vítězství. Hlavně díky skvělé sérii Vladimíra Sobotky na podání zvítězil Jihostroj 25:21, celkově 3:0 a v sérii vede už 2:0.

„K dobrému servisu jsme přidali i obranu na saku. Měli jsme vyšší počet bloků než včera a to nám hodně pomohlo. S výkonem jsem spokojen,“ zhodnotil stručně utkání domácí trenér Jan Svoboda.

„Utkání bylo jako přes kopírák. Domácí měli opět skvělý servis, který jsme nedokázali eliminovat. Z toho vyplynul ten velký bodový rozdíl,“ dodal k zápasu lodivod hostů Roman Macek.

Série se nyní přesouvá do Zlína. Třetí utkání se hraje v neděli od 18 hodin.

VK České Budějovice - VSC Fatra Zlín 3:0 (25:18, 25:12, 25:21)

Rozhodčí: Kvarda - Kořenek
Čas: 74 minut.
Diváci: 876.
Nejvíce bodující hráči: Sobotka (14) - Kolář (15)
Stav série: 2:0

VK České Budějovice: Mach, Michálek, Habr, Maciel, Fila, Sobotka - libero Kryštof. Střídal Kuliha. Trenér Jan Svoboda.

VSC Fatra Zlín: Uchytil, Truong, Vašíček, Kolář, Navláčil, Mlčúch - libero Obdržálek. Střídali Hupka, Motyčka a Bláha. Trenér Roman Macek.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jihostroj, Zlín, VK Jihostroj České Budějovice, Vladimír Sobotka, trenér, Roman Macek, Jan Svoboda, VSC Fatra Zlín, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj nedal Zlínu šanci ani podruhé a vede v sérii 2:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.