Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihostroj nedal Odoleně Vodě šanci. Zvítězil snadno ve třech setech

Nepříliš těžký zápas mají za sebou volejbalisté Jihostroje. V rámci 20. kola zavítal do Českých Budějovic tým Odoleny Vody, který ale na jihu Čech nezískal ani set. Domácí tým si tak za 70 minut připsal jasné vítězství 3:0 a další tři body do tabulky UNIQA volejbalové extraligy.

První set začal vyrovnaně a po prvních čtyřech výměnách byl stav 2:2. Poté Jihočeši zapnuli na vyšší obrátky a dostali se do vedení 8:4. Jihostroj si udržoval odstup i nadále. I díky skvělému bloku Kulihy, po kterém vedli domácí 12:8. Když vyrostlo skóre na 14:9, sáhl hostující trenér Vojík k oddechovému času. Hned po něm se nepodařil servis Macielovi a ani následné dva útoky nebyly úspěšné. Time-out si tak vzal také domácí trenér. Ten České Budějovice nakopl a opět odskočily na rozdíl čtyř bodů. Toto vedení si přenesly i do koncovky první sady, kterou nakonec ovládly poměrem 25:20.

Jako první se k podání ve druhé sadě postavil kapitán domácích Filip Habr a hned svému týmu zajistil vedení 3:0. Tříbodové vedení si hráči Jihostroje přinesli i do prvního technického oddechového času. Po jeho skončení narostlo vedení Jihočechů už na 12:5. Hosté z Odoleny Vody se ale vrátili zpět do setu, když dokázali snížit na rozdíl dvou bodů. Výsledková tabule v tu chvíli ukazovala stav 14:12 pro domácí. Do koncovky druhé sady šli hráči z jihočeské metropole s vedením 20:15. A i druhý set tak dovedli v poklidu ke zdárnému konci. Skóre se zastavilo na čísle 25:17.

Hned v úvodu třetí sady se dostal Jihostroj do dvoubodové ztráty, kterou ovšem dokázal vzápětí zlikvidovat. A dokonce zvládl svému soupeři odskočit. První povinná pauza tak přišla za stavu 8:6 pro domácí. Body se poté připisovaly pravidelně na obou stranách a i při druhém technickém time-outu vedli domácí volejbalisté o dva body. Vzápětí dokázali českobudějovičtí borci odskočit na rozdíl tří bodů. Maciel vytloukl bloky soupeře a trenér hostů tak musel sáhnout k oddechovému času. Ten ale Odoleně Vodě příliš nepomohl a vše směřovalo ke konci utkání, jelikož se České Budějovice dostaly do vedení 23:15. A to především díky Vladimíru Sobotkovi na servisu. Jihostroj dostal nabídku osmi mečbolů, a když se mu podařilo využít třetí z nich, zvítězil ve třetí sadě 25:18.

„Budějovice jsou silné a doma hrají ještě lépe. Lépe podávaly, přihrávaly, a to rozhodlo o výsledku. Paradoxně jsme byli ve druhém setu lepší na útoku, ale udělali jsme šest chyb na servisu a pět na příjmu. A to je moc. Nedokázali jsme Budějovice dostat pod tlak. Hodně jsme kazili. Bodovky jsme řešili naivně, lehkovážně a laxně,“ zhodnotil zklamaně trenér hostů Jiří Vojík.

„Dodal bych k tomu, že oproti prvnímu zápasu na Odolce se nám podařilo ubránit Kramara. Jejich síla tím byla otupena. Myslím, že jsme byli téměř ve všem lepší a myslím, že hosté hlavně tolik nebojovali. Na rozdíl od zápasu, který jsme odehráli na Odolce,“ dodal k utkání trenér Jan Svoboda.

Další utkání čeká českobudějovické volejbalisty v pátek 26. února, kdy v Liberci nastoupí ke čtvrtfinálovému utkání Českého poháru Benátkám nad Jizerou.

VK České Budějovice - AERO Odolena Voda 3:0 (25:20, 25:17, 25:18)

Rozhodčí: Hudík - Kovář.
Čas: 70 minut.
Diváci: 824.
Nejvíce bodující hráči: Mach (12) - Hladík (11)

VK České Budějovice: Mach, Michálek, Habr, Fila, Sobotka, Kuliha - libero Kryštof. Trenér Jan Svoboda.

AERO Odolena Voda: L. Bartůněk, Hladík, Prešinský, Kramar, Hýský, Pajma - libero Kotek. Střídali Kotrch, Vachoušek, V. Bartůněk a Václavík. Trenér Jiří Vojík.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jihostroj, Odolena Voda, České Budějovice, volejbalista, trenér, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Aero Odolena Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj nedal Odoleně Vodě šanci. Zvítězil snadno ve třech setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.