Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

S divokou vodou zápasí v Českém Vrbném kompletní špička

O tomto víkendu se ve Vodáckém areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném koná další ze série závodů Českého poháru ve slalomu na divoké vodě, pro Čechy úspěšného a oblíbeného sportu. Každý den se pojede jeden závod - oba jsou navíc i nominací pro mistrovství světa v americkém Marylandu.

Jelikož se jedná o nejvyšší kategorii závodů, zúčastní se prakticky kompletní česká špička, včetně medailistů z nedávného mistrovství Evropy, tedy obhájce zlata na kajaku Jiřího Prskavce, novopečeného stříbrného medailisty Víta Přindiše a bronzové kanoistky Kateřiny Hoškové. Nebudou chybět ani další známá jména jako Stanislav Ježek či Štěpánka Hilgertová.

Jedná se o další z velkých akcí ve vodáckém areálu, který před dvěma roky prošel rozsáhlou rekonstrukcí a stal se tak skvělým místem nejen pro sporty na divoké vodě, ale i pro trávení volného času na trase cyklostezky z Českých Budějovic do Hluboké nad Vltavou.

„Srdečně zveme všechny zájemce o náš sport nejen na tento víkend špičkového sportu, ale i na naši další akci Festival vodních sportů Wave, který vyvrcholí o víkendu 2. a 3. srpna. Připravili jsme atraktivní sportovní podívanou i zázemí pro návštěvníky, například v podobě vybaveného dětského hřiště,“ hodnotí vyhlídky na následující dny a týdny Jakub Prüher, předseda pořádajícího oddílu.

Program závodů je totožný pro sobotu i neděli: dopoledne se odjede kvalifikace a po 13. hodině odstartuje napínavé finále od těch nejlepších závodníků. „Seriál českých pohárů vyvrcholí o posledním prázdninovém víkendu na legendární trati pod hrází Lipenské přehrady, kde se pojede také závod Mistrovství České republiky,“ dodal ředitel budějckých i lipenských závodů Jakub Bican.

Napsal Milan Brabec
Tisková zpráva

Foto: Jan Homolka, www.kanoe.cz

Štítky Český pohár ve slalomu na divoké vodě, vodáci, České Vrbné, vodácký areál Lídy Polesné, sport, Česko, Maryland, Jiří Prskavec, Vít Přindiš, Kateřina Havlíčková, Štěpánka Hilgertová, Stanislav Ježek, divoká voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S divokou vodou zápasí v Českém Vrbném kompletní špička  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.