Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Poslední místa ve slalomové reprezentaci jsou obsazena

Závody Českého poháru ve vodním slalomu se do budějckého areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném vrátily po dvou letech. Naposledy se na jihu Čech bojovalo o Letní olympijské hry v Londýně. I tentokrát šlo o hodně - v reprezentačním výběru zbývala poslední tři volná místa na blížící se MS.

Na zářijový světový šampionát ve Spojených státech amerických se nominovali singlkanoisté Michal Jáně a Jan Mašek. Deblkanoisté Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň obhájili svou nominaci z jara a už v sobotu věděli, že si mohou balit kufry. Jáně s Maškem to tak lehké neměli a museli bojovat do posledních chvil.

Michal Jáně s přehledem ovládl jak sobotní, tak nedělní závody a díky svému stabilnímu výkonu nahradil ve výběru Lukáše Rohana. Jan Mašek měl úkol těžší a do USA letí na úkor svého kamaráda a přítele své sestry Aleny, olympionika Stanislava Ježka. Tomu letenka do Ameriky unikla o 16 setin sekundy.

V ostatních kategoriích bylo jasno už před víkendem a poslední boj o místo náhradníka v kategorii kajakářů si vyjel Zdeněk Ornst. Ten bude v Marylandu startovat v případě, že se do té doby nestačí vyléčit olympijský medailista a úřadující mistr světa Vavřinec Hradilek, který se dlouhodobě potýká s problémy se zády.

V nejbližších dnech čeká reprezentaci soustředění v Deep Creeku, místě, kde se již za dva měsíce odehraje vrchol letošní slalomové sezony. Slalomáři mají před mistrovstvím ještě v plánu světový pohár ve španělském Seu a o dva týdny později závěrečný závod světového poháru v německém Augsburgu na Eis kanále.

Napsal a foto Jan Homolka, www.kanoe.cz

Slalomáři bojovali o letenku do Ameriky

Úterý, 15. července 2014, 19:35

Český pohár ve vodním slalomu na kanále Lídy Polesné v Českém Vrbném
Český pohár ve vodním slalomu na kanále Lídy Polesné v Českém Vrbném

Štítky Český pohár ve slalomu na divoké vodě, vodáci, České Vrbné, vodácký areál Lídy Polesné, Letní olympijské hry, Česko, Londýn, Jan Mašek, Michal Jáně, USA, Tomáš Koplík, Jakub Vrzáň, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední místa ve slalomové reprezentaci jsou obsazena  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.