Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na slepém rameni raftovali studenti gymnázií

Pátý ročník raftových primátorek se konal tento týden ve čtvrtek na řece Malši v úseku slepého ramene a soutoku s Vltavou. Soutěže se zúčastnilo deset posádek ze čtyř budějckých gymnázií a jednoho rakouského z Bad Leonfeldenu, partnerské školy Biskupského gymnázia.

„Otcem myšlenky na pořádání raftových závodů studentů na Slepém rameni byl Marek Goetz, ke kterému se přidal i náš tragicky zesnulý kolega Pepa Cepák. Právě k připomínce jeho památky nesou primátorky podtitul Memoriál Josefa Cepáka,“ připomenula vznik závodu jeho organizátorka Martina Kaňková, vyučující na Biskupském gymnáziu.

Primátorky začaly v devět hodin ráno na náměstí Přemysla Otakara II. a poté se všichni přesunuli k slepému rameni, kde se samotná akce konala.

Posádky tvořilo šest závodníků a minimálně dvě dívky. Po rozjížďkách se podle finálových časů posádky probojovaly do finále, kam postoupily tři nejrychlejší.

Z vítězství se nakonec radovala posádka Česko-anglického gymnázia. Studenti ČAGu tak sebrali putovní pohár studentům Biskupského gymnázia, kteří ho od minulého ročníku opatrovali.

Na druhém místě skončila posádka z Gymnázia Česká a olympijských nadějí a třetí příčku brala druhá posádku ČAGu.

5. ročník raftových primátorek

Sobota, 24. května 2014, 09:45

Raftové primátorky na řece Malši
Raftové primátorky na řece Malši

Autoři

Štítky raftové primátorky, rafty, primátorky, České Budějovice, Vltava, Bad Leonfelden, Malše, olympijské hry, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na slepém rameni raftovali studenti gymnázií  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.