Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajský přebor na rybníku Bezdrev moc podívané nepřinesl.

Dne 28. a 29. května se na rybníce Bezdrev u Hluboké nad Vltavou uskutečnil Krajský přebor v lodních třídách Evropa (12 lodí), Pirát (10 lodí) a Optimist (5 lodí). Počasí jachtařům příliš nepřálo a tak se závod odjel spíše z "nutnosti". Odjely se 4 rozjížďky ve slabém a proměnlivém větru, ve kterém tradičně dominovala rodina Sivých.

V sobotu se závodníci sešli v 11 hodin na slavnostním zahájení závodu, kde už bylo všem závodníkům jasné, že nefoukne. Sluneční paprsky se opíraly o klidnou hladinu jihočeského rybníka a tak se mohli závodníci alespoň naobědvat. Jednu hodinu po poledni se závodníci konečně dočkali větru, i když jen slabého, přesto hlavní rozhodčí vydal pokyn vyplout na vodu.  V tomto slabém větru se odjela jedna nepříliš povedená rozjížďka. Následně vítr lehce zesílil a podařila se odjet o něco povedenější druhá rozjížďka. Po této rozjížďce vítr zcela zmizel a na obloze se objevil černý mrak, po jehož spatření vydal hlavní rozhodčí třemi houknutími pokyn návratu na břeh. Na této cestě dostihl závodníky mrak, a tak si mohli závodníci alespoň na chvíli "sklouznout" v krásném větru, který neměl dlouhého trvání a posléze se závodí tento den již definitivně vrátili na břeh. Zde setrvali až do pozdního večera, kdy už bylo jasné, že už se tento den na vodu nevypluje. Večer trávili závodníci tradičně v místní klubovně.

Druhý den odkryli a připravili závodníci své lodě na start, který byl na tento den plánovaný na devátou hodinu, ale museli se spokojit s dalším odložením startu, stejně jako první den. Vítr přišel kolem půl jedenácté a tak se mohlo vyplout. V slabém, téměř žádném větru, se odjely dvě spíše horší rozjížďky. V jednu hodinu již závodníci znovu koukali na klidnou hladinu Bezdrevského rybníka, a tak byl s jednou škrtací rozjížďkou závod ukončen. Větru dešti se holt nedá poroučet jak bychom si přáli. :-)

Výsledky

Pirát:
1. místo Josef Sivý, Dalibor Sivý
2. místo Němec Jiří, Koubek Zdeněk
3. místo Beneš Pavel, Mádle Jiří

Evropa:
1. místo Sivý Štěpán
2. místo Ondíková Petra
3. místo Matoušek Matěj

Optimist:
1. místo Sivý Daniel
2. místo Soldátová Tina
3. místo Kaiser Ondřej

Autor: TJ Slavoj České Budějovice

Štítky rybník, krajský přebor, Bezdrev, Evropa, Česká pirátská strana, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský přebor na rybníku Bezdrev moc podívané nepřinesl.  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.