Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Antonín Haleš obhájil titul maratonského mistra

Vodáckým maratonem v Itálii skončila letošní série mezinárodní kanoistické federace ICF Classic Series Canoe Marathon 2013. Stejně jako vloni se česká sjezdová reprezentace do Pescantiny vypravila i tentokrát, aby zabojovala v jednom z největších říčních maratonů o cenné body.

Češi nakonec z italské řeky Adige vylovili dvanáct medailí, což je pro českou výpravu velmi dobrý výsledek. Nejvíce sledovanou kategorii K2 ovládla dvojice Richard Hála - Jonatán Šrámek, která protnula pomyslnou cílovou pásku v čase 1 hodina 54 minut 29 sekund. O minutu později do cíle dorazil Tomáš Slovák, který předjel ostatní deblkajaky a ukázal tak svou výtečnou formu.

Závod byl velice úspěšný i pro českobudějovickou část reprezentace. Ta si odvezla celkem šest medailí. V kategorii Stand Up Paddleboardů zazářila Kateřina Petrlíková, která jako jediná ve své kategorii vyhrála.

Její přítel a věrný paddleboardista Tomáš Vaněček skončil na místě třetím, které bylo sporné, neboť vítěz kategorie Piero Bertasi do cíle přijel až za Vaněčkem. Nicméně Italové zřejmě fair play neznají, a tak si Bertasi s úsměvem došel pro zlatou medaili.

V kategorii kajakářek juniorek brali Češi první a druhé místo. Zlato získala Tereza Brožová z Opavy a její kamarádka Anežka Paloudová z Českého Krumlova brala stříbro.

Královská kategorie singlkanoistů slibovala odvetu z českokrumlovského maratonu. Antonín Haleš na něm porazil chorvatského reprezentanta Tomislava Lepana a vybojoval tak své prémiové vítězství. Maraton na řece Adige se ale od toho na Vltavě liší a technika jízdy spojená se zkušenostmi závodníka je to nejdůležitější.

Odveta českobudějovickým borcům bohužel nevyšla a fantastický Lepan dojel do cíle čtyři a půl minuty před druhým Halešem. Tomu se lepil na paty jeho týmový kolega Martin Novák, když závod dokončil o 45 vteřin později.

Halešovi nicméně druhé místo stačilo, a tak opět po roce obhájil titul maratonského mistra. Novák díky třetímu místu v Českém Krumlově a Itálii bral nakonec i třetí místo celkově a odvezl si tak domů solidní finanční odměnu.

Vodáky nyní čeká poslední závod sezony - maraton na řece Ardèche. Závod se jede 9. listopadu v překrásné francouzské chráněné oblasti des Gorges de l’Ardèche. Na stejném místě bude reprezentace pokračovat soustředěním, tudíž tam kanoisté a kajakáři stráví deset dnů.

Autoři

Štítky ICF Classic Series Canoe Marathon 2013, vodácký maraton, Pescantina, Itálie, Antonín Haleš, SK Vltava, reprezentace, Adiže, Martin Novák, Tomáš Slovák, Český Krumlov, Anežka Paloudová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Haleš obhájil titul maratonského mistra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.