Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dva hendikepovaní plavci přivezli z českého mistrovství zlaté medaile

Velký úspěch zaznamenali na mistrovství České republiky v plavání tělesně postižených závodníci z občanského sdružení Kontakt bB. Na Městském plaveckém stadionu Lužánky v Brně získali Adam Šimonek a Ivan Nestával dvě zlaté medaile!

Osmnáctiletý statistik volejbalistů Jihostroje Adam Šimonek plaval v kategorii 400 metrů volný způsob. Před druhým Petrem Frýbou měl náskok sekundu a čtrnáct setin, třetí zaostal o něco málo přes pět sekund.Závod mě bavil, hlavně kvůli tomu, že první tři se vešli do pěti vteřin, takže jsme se celých 400 metrů viděli. Jsem rád, že se mi v posledních sto metrech povedlo zrychlit a tím porazit svoje soupeře,“ hodnotí Šimonek.

Pro něj je to první titul mistra republiky. „Radost z toho mám ohromnou, je to můj první plaveckej titul mistra České republiky a doufám, že nebude poslední,“ dodává plavec, který byl zároveň na stometrové trati prsa diskvalifikován, a tak nepřidal do sbírky další, tentokrát stříbrnou, medaili.

Ten také mohl přidat medaili stometrové trati prsa, byl však diskvalifikován. Nahradil ho ale Ivan Nestával, který vybojoval zlatou medaili na 200 metrech volným způsobem. Vylepšil si i svůj osobní rekord, což lze považovat při jeho návratu ke sportování za přímo fantastický výsledek. Mistrovství bylo otevřené, a tak se na něm rovněž objevili i zahraniční plavci.

Štítky zlatá medaile, plavec, Česko, Brno, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva hendikepovaní plavci přivezli z českého mistrovství zlaté medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.