Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dravé saně opět vybojovaly první místo na dračích lodích na Lipně

Dravé saně, Šnečí roj, Satani z Doubí, Hladoví Hroši, Čápoštikopras, Žabí stehýnka, Kuřecí křidýlka… Žádné názvy prapodivných jídel ani pomatená zoologická zahrada, ale jména několika posádek, které bojovaly na Lipně o pohár České národní ligy dračích lodí.

Předpověď počasí nesledovali týden dopředu jen majitelé krásných zelených trávníků na Loděnici a v jejím okolí, ale i účastníci samotných závodů, kteří neradi vzpomínají na minulý sedmý ročník, kdy pršelo a bahno bylo úplně všude. „Jsem rád, že je hezky. Člověk, když pak přijde mokrý z lodi, je unavený a ještě je mu zima, tak musí o to víc pít, a to se pak nedá zase závodit,“ směje se jeden z účastníků dračích lodí.

Dobrá nálada a bojovný duch byl cítit ve vzduchu již od rána a pokračovalo se v něm až do brzkých ranních hodin, kdy poslední mohykáni bojovali s tím, jak vůbec odnést své tělo někam do tepla.

Pořadatelé lipenských dračích lodí mysleli, jako vždy, i na děti. Letos si opět užili krásný kolotoč, hrálo se divadlo, odvážní si zalezli na umělé stěně nebo si sjeli na kladce.

Posádek se tentokrát sešlo dohromady třicet šest, z toho šest bylo ryze dámských. Některé jezdí tradičně už několikátým rokem ve stejném složení. Jiné jsou složené z lidí čistě náhodných nebo pak firmy dávají dohromady svou posádku. „Letos jsem si myslel, že posádku dohromady ani nedám, ale nakonec se mi to povedlo. Některé lidi ani neznám a nejlepší na tom je, že jsme se umístili jedenáctí, a to se mezi námi vyskytovali i tací, kteří drželi pádlo poprvé v ruce,“ byl spokojený Jan Podlešák, který jel za posádku s názvem VO Jak pijeme, tak jedeme.

Letošní závod vyhráli Dračí Jezdci České Velenice, za nimi se umístila posádka Máš hlad, třetí místo obsadili Satani z Doubí, čtvrtý byl Klub třeboňských kaprů a pátí Gripeni. 

První místo v dámských posádkách vyhrály nepřekvapivě opět Dravé saně, které se i letos poctivě na závod připravovaly pod vedením Karla Trojáka, který je za každého hezkého počasí dřel na vodě. Druhé místo vybojovaly Kubovo stíhačky, třetí pak Žabí stehýnka, čtvrté Kuřecí křidélka a páté Šikovné holky.

Vyhlašování výsledků předcházelo hokejové utkání, které odpoutalo pozornost od jakéhokoliv závodění. Všichni napjatě sledovali hru. Na prohru s Kanadou se však rychle zapomnělo při předávání cen a medailí. Dále pak pokračovala už jen zábava v podobě jídla, pití a koncertů. Největší úspěch mělo vystoupení skupiny Naked Professors. Ze všech stran k Budějcké Drbně doléhala slova chvály. Mejdan pak pokračoval dlouho do noci.

Druhý den se jel závod na jeden kilometr, kterého se zúčastnilo jedenáct posádek. Počasí bylo oproti sobotě chladné a sychravé. První místo si zasloužil tým Outdoor Club Hanace, druhý skončil Klub třeboňských kaprů a třetí Gripeni.

Dračí lodě - Lipno 2015

Pondělí, 18. května 2015, 09:31

Dračí lodě - Lipno 2015
Dračí lodě - Lipno 2015

Štítky dračí lodě, Vodní nádrž Lipno, Loděnice, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dravé saně opět vybojovaly první místo na dračích lodích na Lipně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.