Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VIDEO: Prázdninové dobrodružství na člunu z KWS Sports si užijí malí i velcí

PR článek

Netradiční prázdninový zážitek můžete naplánovat nejen svým ratolestem s firmou KWS Sports. Plavbu po Vltavě na nafukovacím motorovém člunu si totiž užijí malí i velcí. V prodejně vodních sportů v Českých Budějovicích nabízí firma prodej, ale i pronájem lodí, kapitánské kurzy a mnoho dalšího.

Výlet si můžete naplánovat například přes Orlickou přehradu až na Slapy. Z Českých Budějovic je to zhruba 180 kilometrů. K takovému výletu si v KWS zapůjčíte například nafukovací motorový člun Mercury Ocean Runner 460 s motorem Mercury.

Člun můžete na vodu spustit v Podolsku za obcí Temešvár, což je necelá hodinka jízdy z krajského města. V loděnici necháte za malý poplatek auto i s vlekem. Do člunu pak s přehledem naskládáte například stan a karimatky, batohy i náhradní kanystr s benzínem.

Cestou z hladiny uvidíte Zvíkovský most a hrad, Žďárovský most nebo zámek Orlík. Díky místnímu cestovnímu ruchu na řece potkáte parníky, plachetnice, čluny nebo například paddleboardy. Na široké Vltavě si díky výborné manipulaci a optimální rychlosti člunu užijete krásy české přírody trochu jinak. Trápit vás nemusí ani hluk, který je na člunech minimální. 

Čekání na Orlické přehradě si můžete zkrátit obědem a koupáním. Následné splutí přehrady výtahem bude velkým zážitkem jak pro děti, tak i pro dospělé. Přes přehradu Kamík se vydáte směrem na Slapy, kde na vás bude čekat krásně klikatá část řeky, kterou lemují vysoké skály. Mezi těmi najdete i zatopený lom nebo vojenský bunkr. 

V Živohošti je pro čluny připraveno chráněné placené stání. Hned za začátkou je také možnost dotankování. Až sem vám ale palivo z Podolska vydrží, aniž byste vyčerpali rezervní kanystr. Od Slapské přehrady vás bude dělit pouze deset kilometrů, pokud ale toužíte po menším dobrodružství, můžete přespat v kempu za Modrou loděnicí. 

Ke skvělému výletu na vodě potřebujete kromě člunu také průkaz Vůdce malého plavidla. Jak ho získáte a co to všechno obnáší se dozvíte v dalším srpnovém článku.

Štítky KWS, výlet, motorový člun, Slapy, Vltava, České Budějovice, přehrada, Vodní nádrž Orlík, Vodní nádrž Slapy, Podolsk, Temešvár, Zámek Orlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prázdninové dobrodružství na člunu z KWS Sports si užijí malí i velcí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.