Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za 13 dní bude v Táboře na Hýlačce soutěž v disciplínách TFA

V sobotu 19. srpna se v Táboře u rozhledny Hýlačka uskuteční krajské kolo soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů v disciplínách TFA. Jedná se o nejtěžší hasičskou soutěž, která svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu.

Netradiční soutěž, která se v Jihočeském kraji koná vždy jednou za dva roky, bude letos poprvé probíhat v prostoru táborské rozhledny Hýlačka. V atraktivním prostředí budou pro soutěžící připraveny náročné disciplíny, jež budou zakončeny výstupem do 135 schodů na rozhlednu,“ uvedla mluvší jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Název TFA pochází z anglického Toughest Firefighter Alive a volně se překládá jako „nejtvrdší hasič přežívá“. Jedná se o nejtěžší hasičskou soutěž, která svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu. 

Každý hasič startuje v předepsané výstroji - kompletním třívrstvém zásahovém obleku, přilbě, zásahových rukavicích a zásahové obuvi s nasazeným dýchacím přístrojem v pohotovostní poloze. A absolvuje v předepsaných časových intervalech čtyři úseky. Začátek je v 10 hodin.

Autoři | Foto olomouckadrbna.cz

Štítky Toughest Firefighter Alive, soutěž, hasiči, výstroj, Hýlačka, Tábor, rozhledna, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za 13 dní bude v Táboře na Hýlačce soutěž v disciplínách TFA  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.