Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Olympiáda přinesla sportovcům vybavení

Sportovní vybavení společnosti ČEZ z Olympijského parku Rio-Lipno 2016 zůstane v jižních Čechách. Společnost se tak rozhodla na základě mimořádného zájmu návštěvníků. Zástupci sportovních klubů tak převzali variabilní plovoucí molo i paddleboardy v hodnotě 150 tisíc korun. Sloužit by měly hlavně dětem.

Celých šestnáct dnů patřily oranžové paddleboardy mezi nejvytíženější atrakce lipenského olympijského parku. Na relativně nový sport kombinující surf a pádlování stáli lidé fronty i v chladnějších dnech v první polovině měsíce. „Zdarma si je půjčilo téměř 5000 lidí, ale na další tisíce se nedostalo. Když jsme to viděli, rozhodli jsme se velkou část vybavení na Lipně ponechat, tak, aby bylo i dál maximálně využíváno. Podmínkou ale je, aby sloužilo k nekomerčním účelům,“ vysvětluje za Skupinu ČEZ Petr Šuleř.

V případě plovoucího mola splnil tuto podmínku Veslařský klub Lipno nad Vltavou, zastoupený Zdeňkem Zídkem. „Bude sloužit našemu nově zakládanému dětskému veslařskému klubu. Přesně takové molo jsme pro ně potřebovali na nástup na veslice,“ zhodnotil nové vybavení starosta obce, jež hostila extrémně navštěvovanou olympijskou vesnici.

Dva plováky – paddleboardy s pádly – si užijí vodáci z celých jižních Čech. Převzali je totiž zástupci loni založeného paddleboardového klubu Budesport České Budějovice. „Používat je budeme jak na Lipně, tak i jinde v kraji. Jsme domluveni s dalšími vodáckými oddíly z celých jižních Čech, že je budeme sdílet. Takže budou k zapůjčení a bude si je moci vyzkoušet co nejvíc lidí,“ říká za sportovní klub Tomáš Vaněček.

Sportovní vybavení společnosti ČEZ nebude jediné, které na Lipně zůstane. Lidé si budou moci dál užívat i vybudovaných sportovišť v hodnotě téměř tři a půl milionu korun, která přechází do majetků obcí. 

Štítky olympijské hry, ČEZ, Jihočeský kraj, Vodní nádrž Lipno, Lipno nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympiáda přinesla sportovcům vybavení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.