Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Udrží Dynamo Hradec Králové v tabulce za sebou?

Jeden jediný bod dělí celky Hradce Králové a Dynama České Budějovice. Jihočeši mají pro nedělní zápas na hřišti souseda v tabulce jasný úkol - rozdíl udržet, ale pokud možno navýšit.

Utkání začíná v 15:00. Podzimní setkání týmů skončilo bez branek, jak dlouho vydrží brankáři nepřekonáni tentokrát?

Na podzim se Hradec vrátil po dlouhých letech do první ligy a v prvním kole si poradil s mistrem, předčil pražskou Spartu. I na úvod jarní části Gambrinus ligy čekal na svěřence trenéra Kotala mistr. Tedy alespoň podzimní. Hradec Králové se totiž představil v Plzni a prvnímu týmu tabulky byl naprosto vyrovnaným soupeřem. Nakonec sice prohrál 1:2, ale výkon Hradeckých bude jistě povzbuzením pro další zápasy. Třeba hned pro ten následující s Dynamem.

V zimní přípravě se týmu výsledkově nebývale dařilo, ze třinácti utkání prohrál Hradec jediné. Přesto si trenér Václav Kotal stěžoval na neproměňování šancí. Za 18 ligových zápasů nastříleli jeho svěřenci jen třináct branek, nejlepším střelcem je Pavel Dvořák se třemi přesnými zásahy. Herní soustředění si pak užili Votroci v Turecku. Tým přivítal Filipa Klapku, šikovný záložník se vrátil do české ligy z Kazachstánu. Na výkony Klapky se na východu Čech bude hodně spoléhat. Kádr pak opustil Kocourek, Hanuš, Tomašák a Hájovský.

Votrokům se již také pomalu vyprazdňuje marodka. Ve středečním přípravném utkání s FK Náchod (3:0), se zařadila do hradeckých řad trojice exmarodů Pilař, Rezek a Chleboun. Do utkání s Českými Budějovicemi určitě nezasáhne Radim Wozniak. Dynamo stále čeká na první venkovní výhru. Hradec zase doma z devíti zápasů prohrál jen jednou. Postaví se Jihočeši této statistice? 

Štítky FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, 1. česká fotbalová liga, FC Viktoria Plzeň, Václav Kotal, FK Náchod-Deštné, Pavel Dvořák, Filip Klapka, Radim Wozniak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udrží Dynamo Hradec Králové v tabulce za sebou?  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.