Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na tenisových kurtech na Dlouhé louce sportují i pětileté děti

Je nejstarší a také největší. Tenisový klub LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice má na jihu Čech bohatou tradici. Vychoval řadu skvělých hráčů, zažil plno úspěchů, ale i pádů. Parta nadšenců, která se v roce 1900 rozhodla, že si založí svůj vlastní tenisový klub, by byla jistě pyšná.

Dějiny slavného klubu se začaly psát 22. dubna 1900, kdy se ve velkém salonu hotelu Slunce sešla ustavující valná hromada. Tenis byl v té době výsadou spíše movitějších lidí, jako byli například právníci či lékaři.

Důležitým rokem v dějinách klubu, který v průběhu let několikrát změnil název, byl letopočet 1938, kdy byl otevřen nový areál na Dlouhé louce, kde sídlí ve své obměněné podobě dodnes. V té době se již tenis dostával do popředí a přitahoval i zájemce z řad široké veřejnosti.

Dalším velice důležitým mezníkem byl rok 1992, odkdy se datuje novodobá historie klubu. V tomto roce byl zaregistrován tenisový klub se jménem tehdejšího generálního partnera LIBRA. V současnosti je generálním partnerem firma TONSTAV-SERVICE, proto také název klubu nese ve svém přízvisku název této známé firmy.

A jaká je situace dnes? „Máme zhruba 200 členů, mezi nimiž jsou jak nejmenší děti, tak i veteráni, kteří mají za sebou bohatou sportovní minulost,“ řekla Eva Svobodová, ředitelka LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice.

Tenisové kurty vyhledává i spousta lidí z řad nečlenů klubu, kteří v areálu hrají taktéž velmi často. „Může nás navštívit skutečně kdokoliv. Vůbec nejsme uzavřený klub. Naopak! Čím dál více se otevíráme široké veřejnosti,“ zmínila Svobodová.

Být, či nebýt členem? „Je to jen otázka volby, nikoho do ničeho nenutíme. Výhoda je hlavně finanční. Pokud nás někdo chce navštěvovat pravidelně, určitě se mu více vyplatí stát se členem. Využívání venkovních kurtů je pak v rámci členství zdarma a v zimní sezoně má člen slevu na hru v halách. Pro své členy taktéž každoročně pořádáme Zahajovací turnaj na počátku sezony a v návaznosti pak Závěrečný turnaj, kterým symbolicky zavíráme venkovní kurty. Je jednoduché si spočítat, co se komu vyplatí více,“ vysvětlila Eva Svobodová.

A jaké jsou služby, které LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice nabízí? „V souhrnu služeb zmiňuji využití deseti venkovních antukových kurtů, celoročně k dispozici dva kryté kurty v pevné hale, tři kurty s antukovým povrchem v nafukovací hale v halové sezoně, celodenní provoz recepce a restaurace, veškeré nutné zázemí, indoorgolf, tenisovou školu, tým profesionálních trenérů, prázdninové tenisové kempy... Není toho určitě málo. To vše pohromadě najdete v tenisovém areálu v blízkosti centra města v příjemném prostředí na okraji městského parku Stromovka, při levém břehu řeky Vltavy,“ shrnula ředitelka klubu.

Že jste dostali chuť popadnout raketu a vyrazit si zahrát? Jen do toho, tenisové centrum je otevřené po celý rok. Zavřené dveře zde naleznete jen na Štědrý den a Nový rok. „Doporučuji všem si nejdříve zavolat a kurt si zarezervovat. Je možné, že bude kurt volný, i když přijdete naslepo, ale s předběžnou rezervací máte vždy jistotu. Stejně tak je nyní ten správný čas, zajistit si pro zimní sezonu svoji dlouhodobou rezervaci, s ní máte svůj kurt a termín vždy jistý. Veškeré potřebné kontakty a další informace (například o cenách) naleznete na našich webových stránkách www.teniscb.cz,“ upozornila Eva Svobodová.

Štítky tenis, tenisový klub, LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice, České Budějovice, Česko, Eva Svobodová, Slunce, louka, tenisový dvorec, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tenisových kurtech na Dlouhé louce sportují i pětileté děti  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.