Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tenisovým přeborům dorostu dominovali favorité

Čtyřiadvacet dívek a dvaatřicet chlapců z různých koutů jižních Čech přilákaly do Budějc na tenisové kurty LTC Tonstav - Service oblastní dorostenecké přebory.

Skvělého výsledku dosáhl domácí Jakub Reiter, který si díky finálové účasti zajistil postup na mistrovství republiky, na prestižní Pardubickou juniorku. Ve finále se utkal s humpoleckým Milanem Bučkem, kterému podlehl 1:6 a 3:6. Buček potvrdil svoji aktuálně výbornou formu i vítězstvím ve čtyřhře, kterou ovládli se strakonickým Danielem Kargerem.

Ve dvouhře se do čtvrtfinále dostali budějčtí Radek Soukup a Theo Műller, kteří jsou věkem stále ještě starší žáci. Také další dva domácí hráči, věkem starší žáci, podali na kurtu velmi pěkné výkony. V soutěži dvojic se dařilo budějckému páru Radek Soukup – Jakub Reiter, který se umístil na bronzové pozici.

Soutěži dívek dominovala Nikola Homolková z TK Pelhřimov, která tak obhájila pozici nasazené jedničky a turnajem prošla suverénním výkonem bez ztráty setu. Obě finalistky si také zajistily postup na mistrovství České republiky v Pardubicích. Z domácích hráček se v pavouku dvouhry nejdále dostaly Šárka Caisová a Natálie Rainke, obě shodně prošly do čtvrtfinále, ve kterém na svoje soupeřky již ale nestačily.

Medaili pro budějcké barvy v soutěži dívek zajistila díky druhému místu ve čtyřhře Natálie Rainke. Spolu s táborskou Denisou Vondrákovou nestačila jen nejvýše nasazenému páru Kamila Neradová – Nikol Kluzáková, a ve finále prvně uvedená dvojice podlehla 4:6 a 2:6. Bronzové medaile získaly Eliška Hrádková a Šárka Caisová, obě se se svými spoluhráčkami dostaly do semifinále.

Většinu zmiňovaných hráčů čeká za necelý měsíc další oblastní přebor, a to v kategorii staršího žactva, kde se očekávají opět boje o nejcennější umístění.

Tisková zpráva

Štítky tenis, sport, LTC Tonstav - Service, kraj, přebor, dorost, České Budějovice, Jihočeský kraj, soutěž, Pardubická juniorka, Česko, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenisovým přeborům dorostu dominovali favorité  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.