Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tenistky Caisová a Rainke uhrály na domácím turnaji semifinále. Dominovala Vondráková

Uplynulý víkend hostily kurty LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice turnaj starších žákyň, do kterého naskočilo několik domácích hráček. Dařilo se jim ve dvouhře i čtyřhře.

Starší žákyně se v Budějcích utkaly v rámci krajského přeboru. Domácí klub LTC TONSTAV-SERVICE reprezentovalo sedm hráček a v singlu se hned dvě probojovaly až do semifinále. „Starší žákyně jsou naše silná kategorie, očekávání tedy bylo vysoké,“ uvedl šéftrenér klubu Jiří Linha. „Jsme rádi, že jsme dostali od Jihočeského tenisového svazu důvěru a mohli přebor organizovat.“

V turnaji plnily pozice nasazené jedničky a dvojky Denisa Vondráková s Kateřinou Bezdičkovou z LTC Tábor 1903. Nejvýše nasazená Vondráková potvrdila roli favority a vyhrála dvouhru i čtyřhru.

Debl vyhrála spolu s budějckou Eliškou Hrádkovou. Ve finále jim byly soupeřky Adéla Vavříková - Natálie Rainke z domácího klubu, které tak získaly stříbro. Klub LTC TONSTAV-SERVICE získal i bronz díky třetímu místu Šárky Caisové z debla.

V jednotlivcích uhrály domácí Natálie Rainke a Šárka Caisová shodně semifinále, kde těsně nestačily na táborské Vondrákovou a Bezdičkovou.

Po jedné výhře si připsaly Adéla Vavříková, Nikola Procházková a Ema Nováková. Všechny holky předvedly ve dvouhře výkony na hranici svých možností, takže jsem velmi spokojen. Eliška Hrádková ve čtvrtfinále a Natka Rainke v semifinále odehrály s pozdější vítězkou zcela vyrovnané zápasy,“ dodal Linha.

Ve stejném termínu proběhl krajský přebor starších žáků v českokrumlovské hale. A i zde dokázal LTC TONSTAV-SERVICE získat medaili. „Radek Kneys se probojoval do finále čtyřhry. V singlu se nejvíce dařilo Jakubovi Kubovi, který jako jediný zaznamenal dvě výhry. U starších kluků jsem z výkonů zklamán. Od Radka jsem čekal postup do závěrečných bojů a po velmi dobrých výsledcích na posledních turnajích, se přebor nepovedl ani Štěpánu Dvořákovi.“

Autoři | Foto archiv LTC TONSTAV-SERVICE

Štítky LTC TONSTAV-SERVICE, tenis, kurt, turnaj, semifinále, České Budějovice, krajský přebor, Jiří Linha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenistky Caisová a Rainke uhrály na domácím turnaji semifinále. Dominovala Vondráková  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.