Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějce hostily silně obsazený turnaj starších žákyň. Vyhrála ho Kubíková z pražské Sparty

Kvalitně obsazený tenisový turnaj pro starší žákyně vyhrála na kurtech LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice první nasazená Patricie Kubíková z TJ Sparta Praha. Domácí tým uspěl ve čtyřhře, kde Natálie Rainke dosáhla na semifinále.

O víkendu se na budějckých kurtech LTC TONSTAV-SERVICE konal celostátní turnaj B pro starší žákyně. „Turnaje se zúčastnilo 28 hráček z celé republiky a byly k vidění i čtyři z deseti nejlepších hráček ročníku 2004. To obtížnost turnaje hodně zvedlo. Z našeho klubu hrály Eliška Hrádková, Šárka Caisová, Adéla Vavříková a Natálie Rainke,“ uvedl šéftrenér domácího klubu Jiří Linha.

Ve dvouhře se do druhého kola podařilo probojovat Šárce Caisové, která porazila Barboru Dvořákovou z Českého Krumlova dvakrát 6:2. „Ostatní holky prohrály s žebříčkově lepšími soupeřkami, ale vůbec si nevedly špatně. Rainke prohrála až ve třech setech. Eliška zase svoji soupeřku minulý týden na turnaji porazila, ale teď to prostě nevyšlo.“

Do finále se probojovala jednička turnaje Patricie Kubíková z TK Sparta Praha. A nezaváhala ani v něm, kde se utkala s Adrianou Beránkovou, která reprezentuje stejný klub, ale pochází ze Soběslavi. Finálový zápas zvládla Kubíková bez problémů 6:0 a 6:2.

Největší úspěch LTC TONSTAV-SERVICE zaznamenal ve čtyřhře, kde se Rainke se spoluhráčkou Janou Čákorovou z Plzně dostala až do semifinále. V něm ale prohrály s nejvýše nasazeným párem Denisa Jílková – Denisa Vondráková dvakrát 3:6.

Další turnaj se na kurtech LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice uskuteční příští víkend, kdy se na celostátním turnaji představí dorostenci.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Patricie Kubíková, České Budějovice, AC Sparta Praha, Jiří Linha, Barbora Dvořáková, Tenisový klub Sparta Praha, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce hostily silně obsazený turnaj starších žákyň. Vyhrála ho Kubíková z pražské Sparty  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.