Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oblastní přebor v hale LTC nabídl i souboj domácích hráček. Turnaj vyhrála favoritka Vondráková

Čtyřiadvacet hráček kategorie starších žákyň se představilo v hale LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice na oblastním přeboru. Domácí klub LTC poslal do hry čtyři naděje.

V turnaji nás reprezentovaly naše nejlepší starší žákyně Šárka Caisová, Natálie Rainke, Eliška Hrádková a Adéla Vavříková,“ uvedl sportovní ředitel LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice Vladimír Mikeš. Na přeboru startovaly hráčky narozené v letech 2003 až 2006.

Kromě domácího týmu se na turnaji ukázaly i hráčky LTC Tábor, TJ Jiskra Třeboň, TJ TK MANE Hluboká nad Vltavou, TK Pelhřimov, Sportík, Jiskra Bechyně, TJ Soběslav, SKP České Budějovice, LTC Český Krumlov, SKT Planá nad Lužnicí a TK Písek.

Všechny čtyři hráčky LTC TONSTAV-SERVICE měly díky svým umístěním v žebříčku volné první kolo a do hry nastoupily v osmifinálových zápasech. „Všechny své duely zvládly a postoupily mezi nejlepších osm hráček,“ dodal dále Mikeš.

Caisová porazila Michaelu Vlkovou z Pelhřimova bez problémů 6:1 a 6:0. I Rainke si v pohodě poradila se svou soupeřkou. Hlubockou Nelu Kostíkovou zdolala 6:0 a 6:1. Ve druhé části pavouku porazila Vavříková po setech 5:7, 6:1 a 6:1 českokrumlovskou Elišku Šejnohovou a Hrádková přešla snadno přes Michaelu Jílkovou z SKT Planá 6:0 a 6:2.

Ve čtvrtfinále na sebe narazily Rainke a Caisová. „Rainke měla mečbol a k tomu navíc ještě nahraný balon na ukončení zápasu. Ale nepovedlo se jí to, zahrála ho špatně a Caisová pak vyhrála ve třech setech,“ řekl k duelu Mikeš. Caisová vyhrála 1:6, 7:6 (5) a 6:4. Vavříkovou následně vyřadila třeboňská Veronika Rožboudová, se kterou domácí hráčka prohrála 4:6, 1:6 a Hrádková nestačila na favorizovanou Kateřinu Bezdičkovou 2:6 a 0:6.

Hlavní favoritkou turnaje byla Denisa Vondráková a po ní Kateřina Bezdičková,“ doplnil Mikeš. Obě jsou z LTC Tábor a právě Vondráková vyřadila z turnaje Caisovou, kterou zdolala 6:1 a 6:1. „Celým turnajem prošla Vondráková zcela suverénně. Ve finále porazila Bezdičkovou 6:1 a 6:1. Naše holky sice s favoritkami prohrály, ale chci je pochválit za bojovnost,“ dodal Mikeš.

Nejbližší turnaj, který bude hostit LTC TONSTAV-SERVICE, bude Oblastní přebor jednotlivců dorostenek, který se v hale LTC uskuteční 11. až 13. února.

Štítky Vladimír Mikeš, České Budějovice, Pelhřimov, SKP České Budějovice, Třeboň, Hluboká nad Vltavou, Michaela Jílková, Český Krumlov, Bechyně, Soběslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblastní přebor v hale LTC nabídl i souboj domácích hráček. Turnaj vyhrála favoritka Vondráková  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.