Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na kurtech LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice se hrál republikový turnaj mladšího žactva

Celkem 33 chlapců a 20 dívek se od minulé soboty do tohoto úterý prohánělo na dvorcích českobudějovického LTC. To přivítalo turnaj mladšího žactva B. V chlapeckých singlech zvítězil Filip Apltauer z Radlic, v dívčích pak Natálie Havlová z Jihlavy.

V chlapeckých dvouhrách nastoupili dva zástupci LTC, ale příliš se jim nedařilo. Theodor Müller měl v prvním kole volnou kartu, v osmifinále zdolal Martina Šilera, ale poté padl s Markusem Lazarčíkem 1:6 a 0:6. I Jakub Kuba měl volný los, ale hned v dalším prohrál Janem Hrazdilem 0:6 a 0:6. Vítězem se stal Filip Apltauer, který rozhodně nebyl největším favoritem. Přesto ve finále zdolal Jakuba Jupu z pražské Sparty 6:4 a 7:6.

Štěstí Budějčákům nepřálo ani ve čtyřhře. Müller spojil síly s Kneysem, ale společně přešli pouze přes první kolo. Ve finále se opět utkal Apltauer proti Jupovi. Prvně jmenovaný hrál s Pazderou, druhý s Neumannem. Z vítězství se po setech 5:7, 6:4 a 10:7 radoval Apltauer s Pazderou.

V dívkách nastoupilo hned trio tenistek. Michaela Jilková se rozloučila s turnajem v prvním kole po prohře s Terezou Šimonovskou. Adéla Vavříková se přes první kolo sice dostala, ale ve druhém jí vystavila stopku Natálie Paterová. Stejná hráčka vyřadila i poslední českobudějovickou zástupkyni Elišku Hrádkovou a to o kolo později, tedy ve čtvrtfinále. Vítězkou se stala Natálie Havlová z Jihlavy, která ve finále nedala šanci Karolíně Heiderové. Vyhrála jasně 6:1 a 6:1.

Jilkové se nedařilo ani v deblu, kde s parťačkou Machkovou prohrála rovněž v prvním kole. Hrádková se Sedláčkovou došly až do semifinále, kde prohrály s pozdějšími vítězkami Paterovou a Tomajkovou. Ještě ve čtvrtfinále však vyřadily jiný tým s budějckou zástupkyní – Marnová a Vavříková.

„Podobné výsledky jsem očekával. V podstatě všichni uhráli svoje maximum. Jinak si ale myslím, že se turnaj vydařil. Naším největším protivníkem bylo počasí. Turnaj se protáhl až do úterý, ale myslím, že jsme to zvládli. Chtěl bych poděkovat všem. Hlavně rodičům, našemu správci a paní rozhodčí. I od účastníků jsem slyšel chválu,“ shrnul turnaj sportovní ředitel Vladimír Mikeš.

Autoři | Foto Matěj Zeman

Štítky České Budějovice, Jihlava, Radlice, finále, Theodor Müller, Vladimír Mikeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kurtech LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice se hrál republikový turnaj mladšího žactva  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.