Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tenisté Plané nad Lužnicí postoupili do divize. I díky bývalým hráčům z Budějc

Je to šest let, co opět začali v Plané nad Lužnicí se závodním tenisem. Začínali v druhé nejnižší soutěži, tedy v krajském přeboru čtyři. Během následujících let se ale radovali několikrát z postupu a příští rok budou bojovat v největší krajské soutěži – divizi. A to i díky hráčům, kteří dříve působili v LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice.

Letošní sezona byla pro tenisty z Plané jako ze snu. V krajském přeboru jedna odehráli sedm utkání a ani v jednom z nich nepoznali hořkost porážky. Jednotlivé zápasy dokonce skončily v poměru 46 vyhraných a pouze 17 prohraných. „Jaké jsme měli ambice? Chtěli jsme postoupit. Věděl jsem, že máme dobrý tým. Hlavně i holky. Bylo to o tom, jestli zůstaneme zdraví,“ prozradil předseda klubu Ondřej Špaček. On je jedním z hráčů, který právě v Českých Budějovicích hrál. A to 10 let. Kořeny však má Sezimově Ústí, posledních 10 let pak v Plané nad Lužnicí.

Když začal Ondřej Špaček dělat předsedu klubu v Plané, začal shánět hráče. A několik jich přišlo z jihočeské metropole. Jako první přišel Jan Maxa a bratr Ondřeje Špačka Přemysl, který sice bydlí v Sezimově Ústí, ale také nějakou dobu působil v LTC. V posledních dvou letech pak přibyl Martin Hadač a nehrající kapitán Tomáš Kučera. Toho ze hry vyřadily zdravotní problémy.

Plané se dařilo již od prvních let, ale postup každý rok neslavila. Jednou postoupila také nestandardní cestou, když dostala nabídku od Týna nad Vltavou, kterému se tým rozpadl. Planá neváhala a opět se tak dostala o jednu soutěž výše.

Vše vygradovalo v již zmíněné letošní sezoně, kdy Planá neprohrála ani jednou. Velkou zásluhu na postupu mají také ženy. Konkrétně sestry Veronika a Lucie Bacíkovy a Aneta Lutovská. I Veronika Bacíková hrála v Českých Budějovicích. „Už jsem zmiňoval, že důležité bylo zdraví. Přeci jenom mně je 36 let, a když nejely holky, tak jsem byl nejmladší,“ doplnil Špaček.

A jaké má Planá ambice na příští rok? „Ambice jsou jednoduché. Chceme se hlavně udržet. My v podstatě netrénujeme,“ odhalil skromné plány Ondřej Špaček.

Autoři

Štítky Planá nad Lužnicí, České Budějovice, krajský přebor, Sezimovo Ústí, tenista, Tomáš Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenisté Plané nad Lužnicí postoupili do divize. I díky bývalým hráčům z Budějc  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.