Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tenisté českobudějovického LTC měli o víkendu padesátiprocentní úspěšnost

Tenisté z budějckého klubu LTC TONSTAV-SERVICE měli po týdenní přestávce další zápasy smíšených družstev. A dařilo se jim jako na houpačce. Čtyři týmy byly úspěšné, čtyři nikoliv. Nejvýraznější vítězství zaznamenali opět mladší žáci A, kteří zvítězili 9:0.

Dospělé „áčko“, které hraje divizi, uspělo v souboji s Milevskem, když zvítězilo na domácích kurtech jednoznačně 7:2. „Výborný výsledek, z kterého mám velkou radost. Pomohla nám posila Pavel Mojha, který normálně studuje v Americe. Musím ocenit i Mrázovou, která nastoupila, ačkoliv se připravuje na přijímačky na medicínu,“ chválil sportovní ředitel LTC Vladimír Mikeš.

B-tým dospělých čekalo derby s českobudějovickým SKP a tahalo za kratší konec. Podlehlo svému soupeři 2:7. „Béčko podle očekávání na SKP prohrálo. Neměli příliš šancí. Zkušeně zahrál pouze Veselý, který vyhrává všechny zápasy. Ten nám ale odchází do Rakouska,“ smutně sdělil Mikeš.

První tým dorostenců zajížděl do Pelhřimova, ale nezadařilo se mu podle představ. Prohrál 3:6. „Holky byly bez šance a klukům se taky nedařilo. Bohužel nemohli hrát ani ti nejlepší. Dva hráči se nám zranili,“ řekl sportovní ředitel. Dorostenecká rezerva se ani neutkala s Českým Krumlovem a kontumačně tak zvítězila 9:0. Sezonu tak zakončilo na druhém místě.

Starší žactvo A zajíždělo do Jindřichova Hradce, kde vybojovalo vítězství 5:4. „Bohužel zase jsme měli problém s holkami. Ale musím kvitovat výkony kluků, kteří museli udělat pět bodů a zvládli to,“ byl spokojený Mikeš.

„Béčko“ staršího žactva hrálo doma s Hlubokou nad Vltavou a dopadli přesně opačně, než jejich kolegové z prvního týmu. Padli 4:5. „Zase jsme měli zraněné holky, takže jsme v podstatě hned prohrávali 0:3. Hluboké tak stačily dva body, které udělal,“ dodal Mikeš.

Mladší žactvo A doma nedalo šanci Strakonicím, když je zničilo 9:0 a nepovolilo jim ani set. „Tenhle tým už nebude mít s nikým problém. O postupu na republiku rozhodl zápas s Táborem, kdy jsme prohráli 3:6,“ komentoval výkony sportovní ředitel.

Posledním týmem je mladší žactvo B. Ti doma nestačili na Český Krumlov v poměru 3:6. „Tenhle zápas dopadl podle očekávání. Je to druhá garnitura a u Krumlova se jednalo o A-tým, kde byli lepší hráči,“ uzavřel své hodnocení Mikeš.

Tento víkend čeká A-tým dospělých souboj s Bechyní. „Béčko“ sehraje utkání Planá nad Lužnicí. První tým dorostu se postaví doma rezervě LTC Tábor. Starší žactvo A se střetne doma s Pelhřimovem. Rezerva staršího žactva míří k dalšímu utkání do Milevska. První tým mladšího žactva zajíždí tento víkend na půdu Pelhřimova a B-tým mladšího žactva jede k předposlednímu duelu do Velešína.

Autoři

Štítky Vladimír Mikeš, tenista, Pražská konzervatoř, Pelhřimov, Český Krumlov, Milevsko, Amerika, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenisté českobudějovického LTC měli o víkendu padesátiprocentní úspěšnost  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.